top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De sterren boven Bagdad – Gina Wilkinson

Een roman met spanning en drama over een hele andere cultuur dan waarin ik zelf leef en niet mee bekend ben, klonk voor mij als een nieuwe wereld om te ontdekken.Nederlands | Paperback | 9789023960393 | Druk: 1 | april 2021 | 432 pagina's


Beschrijving:

We volgen het leven van 3 vrouwen en hun leven in Bagdad; Ally (een Australische ambassadeursvrouw) en 2 Irakeese vrouwen, waarvan 1 dochter van een sjeik, Rania. En haar vroegere dropsvriendin Huda, die secretaresse is op de ambasade. We volgen hun en hun leven vol spanning, moeilijke keuzes en bedrog ten tijde van het regime van Saddam Hussein.

De geheime politie dwingt Huda om vriendschap te sluiten met de ambassadeursvrouw Ally en zo informatie van haar af te persen. Angst, dreiging en bedreiging nemen in de loop van het verhaal steeds meer toe. Door alle verschrikkelijke gebeurtenissen kruisen de levenspaden van Huda, Rania en Ally. Wanneer de 3 vrouwen alle 3 de hele situatie geen uitweg meer zien en zichzelf en hun kinderen in veiligheid willen brengen, moeten ze enorme grote risico’s nemen en elkaar blindelings durven te vertrouwen? Kunnen ze dat? En welke offers moeten ze hiervoor opbrengen om zichzelf, hun kinderen en elkaar te beschermen?

Het is een roman vol spanning en drama.

 

Voor het lezen:

De magische cover en een verhaal over 3 vrouwen in een andere cultuur sprak me enorm aan, om weer eens even compleet wat anders te lezen.


Tijdens het lezen: Het boek leest heerlijk en vlot weg. De beschrijving van het verhaal is enorm mooi en er wordt echt een mooie sfeer geschept. Er staan vele mooie beeldende zinnen in waardoor je de Irakeese cultuur echt kan “proeven”.


Conclusie: Het is een lekker lezende roman, die goed en vlot wegleest. Het gevoel van beklemming, angst en wantrouwen worden heel duidelijk gezet in het verhaal, de beeldspraken in het boek vind ik enorm sterk. We beleven het verhaal door de ogen van 3 hele verschillende vrouwen die heel duidelijk een eigen achtergrond hebben, maar voor mijn gevoel niet altijd ver genoeg uitgediept worden om alle 3 echt een eigen karakter en stempel in de verhaallijn neer te zetten. Wel is de situatie beschrijving van het verhaal zelf, de spanning en de verhaallijn erg goed opgebouwd. Ik kan me als Westerse vrije vrouw haast niet voorstellen hoe het moet zijn om afgeluisterd te kunnen worden in je eigen huis en zo onder druk en niet in vrijheid te kunnen leven en denken. Maar dat is in dit verhaal wel erg goed in beeld gebracht. Het is te merken dat de auteur Gina Wilkison echt haar eigen ervaringen in het verhaal heeft verwerkt toen ze zelf als ambassadeursvrouw in Bagdad verbleef. Het was echt een prachtig boek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page