top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May

Na deel één, tijd om ook van deel twee te gaan genieten!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789020545838 | 30 november 2021 | Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het plezier dat ik beleefde aan het beluisteren van het eerste deel, ga ik direct door met deel twee. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe de verhaallijn verder gaat. Voordat ik aan het verhaal begin heb ik ditmaal niet eerst de flaptekst gelezen, maar ga ik me gewoon laten verrassen. Stiekem hoop ik dat het verhaal nu verder gaat vanuit de vriendin van Kara, Star... maar ik ga dat nu ontdekken.

 

Het verhaal:

Star werd op zestienjarige leeftijd al zwanger. Sindsdien voelt het voor haar alsof haar leven voorbij was. Inmiddels is ze drieëndertig, moeder van Skye en trotse eigenaar van een succesvolle sieradenwinkel op Ferry Lane Market. Ze voelt zich gelukkig, maar toch ontbreekt er nog iets in haar leven. Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack, waarmee ze een onvergetelijke dag beleefde. Jack vertrok plotseling, zonder afscheid te nemen. Ze probeert hem te vergeten en zoekt zelfs afleiding bij de ontzettend lieve en knappe Conor. Maar dan verschijnt voor een tweede keer Jack in haar leven..

 

Mijn ervaring:

Ook het tweede deel van deze serie is ingesproken door Chava voor in 't Holt. Het is fijn dat dezelfde stem het verhaal vervolgt, wat voor mij als nog meer samenhang voelt. Chava voor in 't Holt heeft een erg fijne stem en spreektempo. Ze weet de heerlijke, vlotte en luchtige schrijfstijl van Nicola May helemaal tot leven te brengen.


In het tweede deel worden Star, het personage en de beste vriendin Kara die we al in deel één leerde kennen nog verder uitgediept en volgen we het verhaal verder alleen dan door haar ogen. Het is leuk omdat Kara en Star goede vriendinnen zijn, je in deel twee ook hoort hoe het verder gaat met Kara en Billy. Ook de andere personages, die je al in deel één voorbij zag komen, zie je nu weer terugkomen. Met de tijd en de gebeurtenissen zie je alles veranderen. Er komen ook nieuwe personages in het verhaal, die weer een leuke, unieke en gevarieerde aanvulling geven op de rest.


Het verhaal heeft weer een op en top feelgood verhaal, met heerlijke ups en downs met drama, liefde, familieperikelen, vriendschappen en verdriet, alles met een flinke dosis humor, waardoor het een heerlijk, luchtig en fijn verhaal blijft. Het is echt weer een verhaal dat bol staat van de verschillende wendingen en gebeurtenissen, waardoor het verhaal je enorm weet te boeien en te verrassen. De gebeurtenissen rondom Star en haar familie vond ik een prachtige en krachtige aanvulling op het liefdesleven van Star.


De sterrenhemel boven Ferry Lane is een enorm leuk, verrassend en mooi tweede deel. Het is absoluut een op en top feelgood, die heerlijk vlot, levendig en luchtig is geschreven. Het verhaal kent veel gebeurtenissen en een redelijk brede verhaallijn, waardoor het verhaal erg leuk en boeiend blijft. Ik kan niet wachten om van deel drie te gaan genieten. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page