top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De stilte van de witte stad – Eva García Sáenz de Urturi

Dit boek stond met stip op mijn lijstje na het spreken van mijn moeder over dit boek.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046172728 | 06 augustus 2019

Speelduur: 18:48:39 minuten | Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Op aanraden van mijn moeder, want ja... deze serie is zoooo goed! Dus moest en wilde ik dit natuurlijk zelf ervaren. Gelukkig was het boek ook als luisterboek beschikbaar zodat ik er tijdens mijn dagelijkse wandelingen van kan gaan genieten. Ik heb na de enthousiaste woorden van mijn moeder hoge verwachtingen. De cover heeft zonder twijfel een thriller uitstraling van een duistere oude stad.

 

Het verhaal:

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat de briljante archeoloog Tasio Ortiz de Zárate werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het stadje Vitoria. Nu hij bijna wordt vrijgelaten, beginnen de misdaden opnieuw. In een kathedraal wordt een jong stelletje aangetroffen, naak en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Wat later volgt een nieuwe moord van een koppel in de Casa del Codrón. De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala, met de bijnaam Kraken, wordt op de zaak gezet om de moorden te voorkomen, maar hij wordt daarbij belemmerd door zijn privéleven. Daarbij wekt zijn manier van werken de nodige irritatie bij zijn baas. De tijd dringt, de dreiging wordt sterker.. zal het hem lukken?

 

Mijn ervaring:

Eva García Sáenz de Urturi heeft een hele meeslepende en levendige schrijfstijl, waardoor je je al snel met Unai López de Avala in het rustige stadje Vitoria waant, dat wordt opgeschrikt door moorden. Eva García Sáenz de Urturi weet erg goed een sfeer neer te zetten, maar ook de omgeving, gebeurtenissen perfect te beschrijven en de personages op sterke en unieke wijze neer te zetten.


We volgen het verhaal van de profiler Unai López Avala. Het is een bijzonder, doortastend en haarscherp personage dat met aandacht is neergezet, evenals de andere personages in het verhaal. Ik vind het sterk hoe Eva García Sáenz de Urturi voor de meest uiteenlopende maar wel realistische personages heeft neergezet. Dit zorgt ervoor dat het verhaal heel waarheidsgetrouw aanvoelt.


Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en daarbij wisselt het verhaal soms naar het verleden van verschillende personages en gebeurtenissen, waardoor het verhaal enorm goed in elkaar wordt gebouwd. Lange tijd zie je niet hoe de verschillende gebeurtenissen en verhalen met elkaar verband houden. Dit houdt je als luisteraar scherp en weet Eva García Sáenz de Urturi je enorm te boeien en nieuwsgierig te houden. Daarbij zitten er in de verhaallijn meerdere malen verrassende wendingen en gebeurtenissen, waardoor je meermaals op een verkeerd spoor naar de dader wordt gezet. Met een razend spannend plot waar ik met ingehouden adem naar luister, weet Eva García Sáenz de Urturi de puzzelstukjes perfect in elkaar te passen en weet ze het vervolgens met een goed epiloog af te sluiten.


De stilte van de witte stad is een erg spannende en goede literaire thriller. Het verhaal zit erg goed in elkaar en Eva García Sáenz de Urturi weet door middel van verrassende wendingen je erg lang in spanning te houden. Met haar meeslepende en levendige schrijfstijl weet ze ervoor te zorgen dat je compleet in het verhaal op gaat. Echt een aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page