top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De storm van Sauville – Frank Vork

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke thriller novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098658 | 10 december 2023 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik heb wel weer zin in een heerlijk spannend tussendoortje. Na alle heerlijke kerstverhalen vind ik iets compleet anders ook wel weer fijn. Het is het eerste verhaal van Frank Vork dat ik ga lezen, dus ik heb niet echt een idee wat ik kan en mag verwachten. Ik heb wel hele goede verwachtingen. Op de cover zien we de romp van een vrouw in een witte jurk die in een plas water staat. Dit geeft een intrigerend beeld en maakt me erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Lotte heeft een moord op haar geweten. Het dode lichaam voor haar en het bebloede mes liegen niet. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Lotte heeft een erg drukke baan en zit tegen een burn-out aan. Haar vriendin Jasmijn weet haar over te halen een weekendje samen weg te gaan. Helaas wordt Jasmijn op de dag van vertrek ziek en moet Lotte alleen naar Sauville gaan. Het lijkt de perfecte plek om even een paar dagen tot rust te komen, maar alles gaat mis. Ze steekt een man neer en vreest voor een leven achter de tralies. Hoe komt ze van het lijk af? Het is een race tegen de klok, want maandag komen al de volgende huurders.

 

Mijn ervaring: Het is een enorm vlot en krachtig geschreven novelle, er zit een heerljk hoog en vlot tempo in de verhaallijn waarmee Frank ook direct de spanning weet te verhogen. Het verhaal begint met Lotte die constateert dat ze een man om het leven heeft gebracht. Door dit ijzersterke en heftige begin wordt je direct het verhaal ingezogen.


Lotte is, zeker voor een novelle, met enorm veel gevoel en finesse neergezet. Ik krijg een goed beeld van het personage en Frank Vork heeft ook de gedachten en gevoelens goed verwoord. Ook de andere personages zijn goed neergezet.


Het verhaal begint op een enorm spannend punt van waauit het verhaal verder gaat én waarbij je iedere keer terugblikken krijgt van het verleden van Jasmijn. Hiermee samen weet Frank Vork een mooi en goed verhaal neer te zetten. De puzzelstukjes aan informatie houden je tot het einde nieuwsgierig. Met het epiloog laat hij je als lezer nog even op het puntje van je stoel zitten, waarmee de novelle prachtig eindigt.


De storm van Sauville is een erg spannende, goede en vlot geschreven novelle. Door de spannende start van het verhaal weet Frank Vork je direct het verhaal in te trekken. Het hoofdpersonage is goed neergezet en er zit een heerlijk hoog tempo in de verhaallijn. Echt een heerlijk tussendoortje.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page