top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De tijd van mijn leven – Rosie Mullender

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026157400 | 14 maart 2023 | 282 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Zodra ik dit leuke en uitnodigende boek op social media langs zag komen was mijn interesse direct gewekt. Naast dat de cover me enorm aanspreekt en opvalt door de turquoise/groene cover met de mega aanwezige titel die je toe schreeuwt. Ook wist direct de beschrijvende tekst van het verhaal me enorm enthousiast te maken. Dit is het eerste boek dat ik van Rosie Mullender lees, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Jess maakt de meest verschrikkelijke vrijdag de 13e mee die je je maar kan bedenken. Op een dag raakt ze haar baan, relatie en haar huis kwijt en maakt ze een verschrikkelijk ongeluk mee. Daarbij raakt zij verstrikt in een time-loop van deze horror dag en zal ze haar leven moeten beteren om hieruit te komen. De vraag is alleen hoe? Ze is veel te veel met zichzelf bezig geweest en ziet in dat ze haar beste vriendin in de steek heeft gelaten. Keer op keer beleeft ze deze verschrikkelijke dag, dit is haar wake-upcall. Al snapt ze niet direct waarom, want ze heeft juist de tijd van haar leven.

 

Mijn ervaring: Bij het lezen van de eerste pagina werd ik zo in het verhaal gezogen dat ik het boek in één ruk heb uitgelezen. We verliezen ons in het leven van de zorgeloze en chaotische Jess die het leven niet zo serieus neemt en vooral erg met zichzelf bezig is. Als het dan ook verkeerd gaat in haar leven, ziet ze totaal niet in dat ze de situatie zelf gecreëerd heeft.


Rosie Mullender heeft een hele levendige, realistische, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je het verhaal compleet voor je ziet. Daarnaast bezit ze een flinke dosis humor, want ik heb enorm vaak gelachen om de geweldige taferelen die Jess zich op haar nek wist te halen. Jess heeft ze enorm goed uitgediept en neergezet. De andere personages in het verhaal zijn ook echt geweldig neergezet, door de neurodiversiteit van de verschillende personages klopt het gewoon.


De verhaallijn is herkenbaar als die van Groundhog Day en daar verwijst Jess ook meerdere malen naar. Het is geweldig hoe Rosie Mullender zoveel verschillende, sterke en hilarische maar ook aangrijpende wendingen in de dagen heeft weten te brengen. Het plot was absoluut niet wat ik direct verwacht had, maar was wel super en verrassend. Het boek sla je ongetwijfeld met een lach op je gezicht dicht.


De tijd van mijn leven is een geweldig, origineel en leuk verhaal. Rosie Mullender heeft een levendige en realistische schrijfstijl waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Ondanks de herhaling van de dag weet Rosie Mullender er zoveel hilarische, goede en ondenkbare wendingen aan te geven dat het geen moment verveelt. Ik heb echt van begin tot eind genoten. Een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page