top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Torenclub en het mysterie van de Maya's – Marianne van der Wal

Ik mocht mee doen met de blogtour van Dutch Venture Publishing. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789493265028 | Druk: 1 | april 2022 | 300 pagina's | Dutch Venture Publishing


Voor het lezen:

Na het zien van de cover was ik gelijk super nieuwsgierig naar het verhaal. Dit deel is prima te lezen, zonder deel 1 te hebben gelezen. Ik heb wel iets met oude geschriften en de Maya's dus ik kan niet wachten om te gaan lezen. De prachtig geïllustreerde cover maakt me alleen nog maar nieuwsgieriger.

 

Het verhaal:

Joost, Karlijn en Jeffrey zitten bij elkaar in de klas en hebben samen De Torenclub opgericht. Na jaren niets van zijn vader te hebben vernomen, krijgt Jeffrey ineens een telefoontje. Zijn vader verkeert in nood en is op zoek naar "de vijfde codex", een eeuwenoud Mayamanuscript waarin misschien wel de vindplaats van een oud en zeer machtig, maar gevaarlijk voorwerp beschreven is.

Samen met Joosts vader en de leden van De Torenclub reist Jeffrey af naar Mexico, maar zijn vader blijkt onvindbaar. Ze worden op de hielen gezeten door een geheim genootschap dat ook op zoek is naar het mysterieuze voorwerp. Lukt het Jeffrey, Joost en Karlijn om Jeffreys vader levens terug te vinden en een ramp te voorkomen?

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs leuk, spannend en vooral avontuurlijk verhaal is dit.

Marianne van der Wal schrijft op een hele krachtige en vlotte manier. Hierdoor zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn. Daarnaast heeft ze ook goed rekening gehouden met de lezers, want dingen worden goed uitgelegd waardoor het verhaal echt voor iedereen te volgen is.

Ieder hoofdstuk begint met een stukje van een legende, wat ook erg toegankelijk en leuk geschreven is. Dit stuk is cursief geschreven waardoor dat je goed onderscheid kan maken met het verhaal van de Torenclub. Doordat je zo als lezer ook wat meer informatie krijgt over de legende maakt dit het avontuur van de Torenclub extra spannend.


De verhaallijn is heel origineel en leuk opgebouwd, het verhaal neemt veel onverwachte wendingen waardoor het leuk en spannend blijft, na het plot toe wordt het verhaal steeds spannender. Het plot was niet wat ik verwacht had, maar dat maakte het des te spannender. Gelukkig loopt het verhaal uiteindelijk wel goed af, waardoor het verhaal wel een afgerond en goed einde heeft.


De karakters in het verhaal zijn uiteenlopend waardoor dat ze goed uit elkaar gehouden kunnen worden en duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Het verhaal is enorm goed beschreven waardoor dat je als lezer goed een voorstelling van het verhaal en de gebeurtenissen kan maken, daarnaast bevat het boek ook tijdens het lezen illustraties die het verhaal zeker weten te versterken. De dialogen maken het echt tot een levendig en geloofwaardig verhaal.


Ik heb echt genoten van dit leuke en spannende avontuur van de Torenclub. Ik raad dit jeugdboek dan ook zeker aan voor alle lezertjes die van avontuurlijke verhalen houden. Na het lezen van dit boek, is ook het eerste deel van de Torenclub op mijn verlanglijstje komen te staan, want geloof me na dit avontuur wil je nog meer!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5




54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page