top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De trein van vier over twaalf – Conny Palmkvist

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020624168 | 15 januari 2024 | 144 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €16,95


Voor het lezen:

Ik ben enorm benieuwd naar dit mooie en veelbelovende jeugdboek. Alleen al de cover is bijzonder en intrigerend. Op de cover zien we een prachtige illustratie van een treinwagon in een roodgloeiende nacht met daarnaast een jongen met een rode hoodie. De quote van Marlies Slegers "Prachtige jeugdroman over afscheid en loslaten" maakt me erg nieuwsgierig naar het verhaal. Het is het eerste boek van Conny Palmkvist dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

De twaalfjarige Nicolaus heeft een moeilijke tijd. Wanneer hij op de rode knop drukt, zet hij de tijd stil. Precies twee minuten voordat zijn moeder overlijdt. Nicolaus krijgt de kans in een speciale trein te stappen waarmee hij vooruit of achteruit in de tijd kan. Kan Nicolaus alles waar hij spijt van heeft terugdraaien? Zou hij zijn moeder op tijd kunnen waarschuwen en daarmee de toekomst veranderen?

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs mooie, ontroerende, aangrijpende en prachtige jeugdroman is dit. Het is echt een boek waarvan ik, na het lezen, echt een tijdje stil ben.


Het verhaal is geschreven vanuit de ik-vorm, de twaalf jaar oude Nicolaus die op het punt staat voor altijd afscheid te moeten nemen van zijn moeder. Het personage is erg realistisch, natuurlijk en zo puur en open neergezet dat je als lezer niet anders kan, dan compleet in het verdriet en de machteloosheid die Nicolaus ervaart mee kan gaan.


Het verhaal heeft een prachtige en aangrijpende verhaallijn. Zeker door het heftige begin weet het verhaal en het personage je echt te raken. Vervolgens krijgt Nicolaus de kans om door de tijd te reizen en dingen anders aan te pakken. Hierbij krijg je direct een blik in de heftige gebeurtenissen en de prachtige moeder- en zoon band. Het is echt een enorm aangrijpend verhaal want ik heb meermaals enorm zitten huilen om het verhaal. Zonder twijfel zal het bij iedereen die rouw en verlies heeft meegemaakt heel herkenbaar aanvoelen. Met een heftig maar ook mooi plot sluit het verhaal af, waardoor ik het verhaal met de tranen rollend over mijn wangen en een glimlach deze prachtige roman dichtsla.


De trein van vier over twaalf is een enorm origineel, mooi en puur en aangrijpend verhaal over het nemen van afscheid, rouw en loslaten. Het verhaal ging me echt aan het hart en ik heb meerdere malen om het prachtige en ontroerende verhaal moeten huilen. Voor iedereen die hier weleens mee te maken heeft gehad, zal het erg herkenbaar aanvoelen. Met een prachtige verhaallijn weet Conny Palmkvist er een ontzettend mooi verhaal van te maken. Echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page