top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De troostbibliotheek – Sara Nisha Adams

Ik had dit boek al zo vaak voorbij zien komen dat, zodra ik het beschikbaar zag als luisterboek tijd vond om er eindelijk eens van te gaan genieten.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789044365559 | 06 maart 2023 | Speelduur: 10:59:00 minuten | Voorlezer: Wilbert Gieske | Uitgeverij The house of Books| Prijs €12,99


Voor het lezen:

Ik had dit boek al zo verschrikkelijk vaak voorbij zien komen op social media, dat het boek ook op mijn lijstje was beland. Want alleen al de titel maakt mij als enorme boekenliefhebber nieuwsgierig naar het verhaal. Het boek heeft een vrolijke illustratie in kleuren die de cover, zeker in vergelijking met andere covers, laat opvallen. De cover wordt gesierd met illustraties van lezende mensen in een huis of bibliotheek. De titel komt ook goed en duidelijk tot zijn recht. Ik ken de schrijfster Sara Nisha Adams niet, dus ik ben benieuwd wat ik kan verwachten.

 

Het verhaal:

Mukesh Patel ziet het leven nog maar somber in na het overlijden van zijn geliefde vrouw Naina. Naina had een grote passie en liefde voor boeken, een passie die Mukesh niet deelde. Hij vindt een bibliotheekboek van Naina die blijkbaar is vergeten in te leveren en hij begint met lezen.

Aleisha werkt om de zomermaanden door te komen in de bibliotheek, dit doet ze met enige tegenzin. Op een dag valt er een papiertje uit een ingeleverd boek waarop een lijst met boeken geschreven is met daarboven "Voor het geval je het nodig hebt". Haar nieuwsgierigheid is gewekt en ze besluit de boeken van de lijst te lezen. Dan ontmoeten Mukesh en Aleisha elkaar in de bibliotheek en geeft ze de leeslijst door aan Mukesh in de hoop dat het voor hem ook steun kan bieden. Langzaam ontstaat er een band tussen hen, waarbij ze beiden kunnen ontsnappen aan de pijnlijke thuissituatie.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal wordt voorgelezen door Wilbert Gieske, die een erg prettige vertelstem en spreektempo heeft. Het is het eerste boek dat ik van deze voorlezer luister. Daarbij schrijft Sara Nisha Adams lekker vlot waardoor het een verhaal is, wat enorm prettig luistert.


Het is onwijs leuk dat de hoofdstukken genoemd zijn naar de boeken die ze lezen, zeker als je als enorme boekenliefhebber ook bijna alle boeken die aan bod komen gelezen hebt. Het verhaal wisselt in perspectief tussen Mukesh en Aleisha. Doordat het twee hele verschillende persoonlijkheden zijn met allebei een totaal ander leven, zorgt dit ervoor dat het echt een rijk en vol verhaal wordt. De verhaallijn is enorm mooi, origineel, sterk en ook zeker bijzonder. Daarbij leerde ik ook een hoop over de cultuur van Mukesh, waar ik niet bekend mee ben. Het is een boek, waarbij op prachtige wijze taboe onderwerpen op een mooie manier in de verhaallijn opgaat. Ik vond dit erg goed. De verhaallijn kent heerlijke ups en downs en leuke humor. Het is zeker een verhaal waarbij je bij tijden een brok in je keel krijgt.

Het einde van het verhaal zorgt er dan wel voor dat je het boek met een enorm mooi en voldaan gevoel dichtslaat.


De troostbibliotheek is een verrassend, origineel en mooi verhaal. Over hoe twee enorm verschillende personen steun, troost en vriendschap vinden door boeken. Het is een boek waar je heerlijk in op kan gaan en de leeslijst van bekende boeken vond ik een geweldige toevoeging aan de verhaallijn. Ik heb er enorm van genoten en raad deze roman dan ook enorm aan om te gaan ontdekken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page