top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De verdwenen steden: Ballingschap – Shannon Messenger

Ik kreeg van Uitgeverij Pelckmans de kans om ook het tweede deel van deze veelbelovende magische fantasy en avonturen serie te lezen. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789464291858 | 04 oktober 2024 | 576 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,00


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één sta ik te stuiteren wanneer het tweede deel van deze geweldig goede serie wordt bezorgd. Ik heb zo onwijs genoten van deel één, dat ik hoge verwachtingen heb. De cover sluit prachtig aan op het eerste deel. Op deze cover zien we een jongen en meisje (Sophie) afgebeeld op een donkere en mysterieuze achtergrond. Achter hen staat een prachtige eenhoorn met haar vleugels gespreid.

 

Het verhaal:

Sophie is inmiddels aardig gewend in haar nieuwe leven in De Verdwenen Steden. In de bossen ontdekt ze een mythische gevleugelde eenhoorn. Deze zeldzame, bijzondere diersoort en het eerste vrouwtje is een grote ontdekking. De eenhoorn zoekt enkel contact met Sophie en lijkt haar te vertrouwen. Sophie mag daarom het magische dier trainen, zodat het daarna getoond kan worden aan de inwoners als teken van hoop en vertrouwen. In Sophie's geheugen zitten nog altijd geheimen verstopt en opnieuw verkeert ze in groot gevaar. Ze moet alles op alles zetten om antwoorden te vinden op de vragen die niet enkel haar maar ook het leven van haar dierbare kan redden.

 

Mijn ervaring:

Shannon Messenger heeft zo'n enorm filmische, levendige en vlotte schrijfstijl Na één bladzijde zit ik weer compleet in dit heerlijke, avontuurlijke en magische verhaal. Ondanks dat het een magisch en fantasierijk verhaal is, kost het me geen enkele moeite om de omgeving, gebeurtenissen en personages levendig voor me te zien. Zeker door de realistische en sterke dialogen zorgt het totaal voor een groot leesfeest.


De personages zijn inmiddels de bekende personages die we hebben ontmoet in het eerste deel. Ik vind het prachtig hoe Shannon Messenger de personages in het tweede deel verder uitdiept en laat evolueren. Met name het hoofdpersonage, Sophie, maakt gedurende het tweede verhaal een mooie en sterke transformatie door.


Het tweede deel sluit perfect aan op het eerste deel, maar daarbij weet Shannon Messenger al snel een enorm originele, spannende, avontuurlijke en magische nieuwe verhaallijn neer te zetten. Met name door de magie en fantasie, neemt de verhaallijn niet altijd wendingen die je aan ziet komen. Ik kan hier enorm van genieten. Het is echt een verhaal dat je constant in spanning houdt, want er gebeurt altijd wel iets en dan wil je meer weten. Ondanks dat het een enorm dikke pil is (576 pagina's) heb ik het boek in één middag uitgelezen. Daardoor kan ik niets anders constateren dat het een grandioos, goed, mooi en sterk verhaal is. Met een mooi einde sluit de verhaallijn af, al geeft het direct openingen naar deel drie.


De Verdwenen Steden: Ballingschap is een super sterk, origineel en avontuurlijk verhaal. Het verhaal is een goed vervolg op deel één en kent een verrassend mooie en goede nieuwe verhaallijn die mij wist te verrassen. Het verhaal zit enorm goed in elkaar en in deel twee weet Shannon Messenger de personages op prachtige wijze verder uit te diepen en te laten evolueren. Ik kan niets anders zeggen dan dat deze serie een absolute must-read is! Ik kan niet wachten op deel drie.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page