top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De verdwenen steden – Shannon Messenger

Ik kreeg van Uitgeverij Pelckmans de kans om het eerste deel van deze veelbelovende magische fantasy en avonturen serie te lezen. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789464291520 | 01 maart 2022 | 496 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,00


Voor het lezen:

Met mijn grote liefde voor magische fantasy en avonturen series als Nevermoor en Harry Potter, stond deze serie ook hoog op mijn wensenlijstje. Van Uitgeverij Pelckmans kreeg ik de kans om deel één te lezen en te recenseren. Dank je wel. De prachtige en spannende cover is erg uitnodigend. Op de cover staan een jongen en een meisje die op een lichtgevende paal zijn geklommen waaruit een blauwe lichtbundel schijnt. Vanuit het perspectief, krijgt het direct een spannend beeld. Ik heb al veel goede reacties gehoord op dit boek, dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

 

Het verhaal:

Sophie is twaalf jaar en is een buitenbeentje. Ze is enorm intelligent en heeft al meerdere klassen overgeslagen en heeft een fotografisch geheugen. Met haar oudere klasgenoten kan ze geen aansluiting vinden. Ook thuis voelt ze zich een buitenbeentje. Sophie is een Telepaat, ze kan gedachten lezen. Niemand kent haar geheim totdat ze Fitz tegenkomt. Deze knappe en geheimzinnige jongen vertelt haar dat ze niet de enige is. Door Fitz doet Sophie een schokkende ontdekking en moet ze haar familie achterlaten en in een nieuwe wereld een nieuw bestaan opbouwen. Daar loopt Sophie nog altijd met geheimen rond, die diep zijn weggestopt in haar geheugen. Deze kennis is gevaarlijk en gewild. Waarom was ze al die tijd verborgen tussen de mensen? Sophie is vastbesloten een antwoord te krijgen op haar vragen, dit brengt haar alleen in een levensgevaarlijke situatie.

 

Mijn ervaring:

Shannon Messenger heeft een enorm levendige, vlotte en prettige schrijfstijl. Haar verhaal, dat goed is afgestemd op jeugdige lezers, leest ongelofelijk fijn en lekker. Daarbij weet Shannon Messenger op enorm fantasierijke wijze het verhaal zo te beschrijven dat het helemaal tot leven komt. Met haar krachtige en sterke dialogen maakt ze het verhaal echt tot een groot leesgenot. De originele, verrassende en sterke verhaallijn weet me direct vanaf het begin te verrassen en te verblijden. De verhaallijn wordt op rustige wijze opgebouwd en Shannon Messenger begint ermee om Sophie enorm goed neer te zetten, waardoor je zonder moeite met Sophie mee te kan gaan. Ook weet Shannon Messenger de spanning en het avontuur op krachtige wijze op te bouwen. De magie en fantasie heeft Shannon Messenger op zo'n manier zo in het verhaal verwerkt dat het erg geloofwaardig is en de verhaallijn nog sterker maakt. Het verhaal kent veel wendingen, gebeurtenissen die je constant verrassen en je in de greep houden. Het is echt een grandioos, goed, mooi en sterk verhaal. Geloof het of niet, ik heb dit heerlijk boek in één middag gelezen, ik kon het boek niet wegleggen. Zeker tegen het einde zit je echt door de spanning, met ingehouden adem, op het puntje van je stoel. Het is een prachtig, verrassend en origineel verhaal dat sterke thema's bevat als vriendschap, verbondenheid, familie, vertrouwen en de zoektocht naar jezelf. Door middel van een sterke verhaallijn met spanning, magie en avontuur weet Shannon Messenger een pareltje van een verhaal neer te zetten dat me echt van mijn sokken heeft weten te blazen. De verdwenen steden is een super origineel, sterk en verrassend verhaal met magie, avontuur en veel spanning. Ik had hoge verwachtingen, maar ze zijn overtroffen. Voor de liefhebbers van Nevermoor en Harry Potter, dit is een pareltje in dezelfde categorie. Grandioos goed! Het is zo heerlijk, vlot en levendig geschreven zodat je je helemaal in de wereld van Sophie en Fitz waant en dat met een bloedstollend avontuur. Wauw! Ik kan niet wachten om van deel twee te gaan genieten. Absoluut een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page