top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De vergeten spionne – Sarah Steele

Dit boek lag al lange tijd klaar om van te gaan genieten, nu is het moment eindelijk aangebroken!

Nederlands | Paperback | 9789029734127 | 10 februari 2023 | 432 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit boek lag al enige tijd klaar om gelezen te gaan worden. De intrigerende cover weet direct indruk op me te maken. op de cover zien we een pianospelende vrouw met uitzicht over de stad Parijs. Het is een betoverend en mooi beeld. De typografie is helemaal passend op het beeld afgestemd. Ik heb, mede door de al lovende recensies die ik van dit boek gelezen heb, hele hoge en goede verwachtingen voor dit verhaal. Ik heb nog niet eerder een boek van Sarah Steele gelezen.

 

Het verhaal:

Een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die gedurende het verloop steeds meer met elkaar verweven raken.

Amy heeft haar twee grote liefdes verloren. Haar man en haar liefde voor pianospelen/muziek. Ze stort zich op de zorg van haar dochtertje en haar werk als historicus in een archief, waarbij een document wordt vrijgegeven van de beruchte 'agent Colette', een Franse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog. Amy bijt zich hierin vast en wil alles over 'agent Colette' uitzoeken. Ze ontdekt een aangrijpend en onvergetelijk verhaal dat zich afspeelt in het bezette Parijs van 1941. Agent Colette doet zich voor als pianiste terwijl ze infiltreert en geheime informatie doorspeelt.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Sarah Steele een hele vlotte, levendige maar ook meeslepende schrijfstijl heeft. Daarmee bedoel ik dat ze enorm veel emotie en gevoel in het verhaal en de personages weet te leggen waardoor je echt met de personages en de heftige gebeurtenissen mee leeft in het verhaal. Met een proloog, van een vrouw die overduidelijk op een bijzondere en gevaarlijke missie is, weet Sarah Steele direct je nieuwsgierigheid en interesse te wekken om alles over deze gebeurtenis en meer te weten te komen. Het verhaal is opgebouwd uit twee verhaallijnen die gedurende het verloop van het verhaal steeds meer overlap met elkaar krijgen. Hierdoor wisselt het verhaal tussen het heden en het verleden. Toch zijn de verhaallijnen van beide vrouwen in het heden en verleden heel bijzondere, heftige en intense verhaallijnen die me echt wisten te raken. In het heden gaat het verhaal over Amy die een heftige tijd met hartverscheurende gebeurtenissen heeft doorstaan, maar waarbij lange tijd onbekend blijft, wat er nu precies gebeurd is. Amy stuit op een vrijgegeven document van geheim agent Colette, waarna ze onderzoek gaat doen. Door de verhalen uit haar onderzoek en gesprekken met mensen over deze geheim agente en de oorlog ontvouwt ze langzaam maar beetje het intense, aangrijpende en ergens ook mooie verhaal van Sophie Clément, ofwel agent Colette. Het is een verhaal met heftige, schokkende en ingrijpende gebeurtenissen. Die pijnlijk, mooi, ontroerend zijn en die je ook zeker zullen bijblijven. Daarbij is de link tussen de twee verhaallijnen en de twee vrouwen echt enorm mooi en op bijzonder krachtige wijze gedaan. Ook worden alle gebeurtenissen en vragen rondom de personages op een mooie en volledige wijze afgesloten. Met een prachtig, afsluitend epiloog sluit het verhaal af, waardoor je het boek met een zucht dicht slaat. De vergeten spionne is een mooi, aangrijpend en intens boek. Het is enorm vlot, levendig en meeslepend geschreven, waardoor je helemaal en met gevoel in de verhaallijn op gaat. De twee eerst verschillend ogende verhaallijnen, vormen uiteindelijk een krachtig en mooi verband, waarmee het complete verhaal nog mooier en sterker wordt. Het is absoluut een verhaal dat je bij zal blijven. Een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page