top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De villa – Ruth Kelly

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende thriller. Enorm bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789026162732 | 08 juni 2023 | 352 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Alleen al de cover maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. De prachtige zomerse en zonnige cover met een luxueus zwembad, ligstoelen en een zee in een tropische omgeving. De typografie is hier prachtig op afgestemd. De ondertitel "Tien deelnemers, zeven dagen en een prijs om een moord voor te doen..." maakt me enthousiast. Het is het eerste boek van Ruth Kelly dat ik ga lezen, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een ultieme reality tv-show. Voor deze show worden tien deelnemers geselecteerd die worden ondergebracht in een luxe villa op een prachtig en onbekend privé-eiland. Hier verblijven ze zeven dagen. Tijdens deze dagen wordt elke seconde gestreamd naar een wereldwijd publiek dat een ongekende controle heeft over de tien deelnemers. Daarbij hebben alle tien de deelnemers ook nog een geheim dat ze met zich meedragen. De druk in het paradijs loopt al snel hoog op. Hoe ver gaan de deelnemers onder de druk van hun toeschouwers? Zou iemand een moord doen voor die geldprijs?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een sterk proloog van een moord die is gepleegd en de politie en autoriteiten die daar te plekke zijn om de boel te onderzoeken. Het is geschreven vanuit de producer, waarbij Ruth Kelly al enorm goed een sfeer, spanning en beschrijving van de gebeurtenis en de omgeving weet te schetsen. Hiermee maakt ze me enorm nieuwsgierig naar het hele verhaal.


Het verhaal is vanuit verschillende perspectieven geschreven. Vanuit de producer, de verslaggever, de deelnemer, de kijkers en aan het einde de overlever en de investeerder. Hierdoor krijg je als lezer een totaaloverzicht van de gebeurtenissen en krijgen de gebeurtenissen veel meer diepgang en inhoud. Toch zijn, de producer en het meest de verslaggever die aan bod komen. Ik vind het bijzonder sterk hoe veelzijdig Ruth Kelly de verschillende personages in het verhaal heeft neergezet. Het personage, Laura de verslaggever, die undercover gaat als Iris de tandartsassistente, weet ze bijzonder sterk en enorm goed neer te zetten. Dit personage diept ze goed uit.


We volgen Iris de villa in waar het spel begint en ze kennis maakt met de verschillende deelnemers. Op deze wijze wordt iedereen op een natuurlijke wijze geïntroduceerd in het verhaal. Al direct bij aankomst in de villa weet Ruth Kelly een gevoel van dreiging en onheil in het verhaal te brengen. Hiermee en alle absurde wendingen en gebeurtenissen die zich in de villa zich voordoen weet Ruth Kelly steeds verder de spanning in het boek te verhogen. Daarbij is het boek enorm vlot en krachtig geschreven. Het leest erg prettig weg en daarbij weet Ruth Kelly de gebeurtenissen ook levendig te beschrijven. Het is echt een verhaal dat je meesleurt en waar je in op gaat. Het plot is heftig, verrassend en sterk en als je denkt dat je er daarmee bent, weet Ruth Kelly je te verrassen met een geweldige plottwist en een verbluffend einde.


De villa is een originele, spannende en goede thriller. Het is een boek waar je aan begint en die je niet meer loslaat voordat je hem uit hebt. Het is erg vlot en levendig geschreven en de absurde wendingen en gebeurtenissen houden goed de spanning in het verhaal. Het plot en met name de plottwist zijn geweldig, sterk en enorm verrassend. Ik kan niets anders zeggen, dan dat deze thriller absoluut een must-read is.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page