top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De vrouw die moord riep – Noami De Meer

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze thriller novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098634 | 26 november 2023 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

De meeste verhalen van De verhalenfabriek zijn feelgood verhalen. Ik vind het leuk dat er nu ook eens een keer een thriller tussen zit. De cover zou niet direct mijn aandacht trekken. Op de cover zien we namelijk een sepia uitvergrootte foto van een vrouw met een pistool in haar hand, kijkend over haar schouder. De titel is daarop passend over het beeld gezet. Het is het eerste tussendoortje dat ik van Naomi De Meer ga lezen.

 

Het verhaal:

De ouders zijn voor de ogen van Aesa vermoord. Sindsdien leeft Aesa met een ondraaglijke angst, vaak is deze angst irrationeel. Ze ziet overal gevaar opdoemen en heeft dan ook al vaak de politie gebeld, terwijl er niets aan de hand leek te zijn. Wanneer ze van een onbekende berichtjes krijgt, denkt Aesa dat ze met een stalker te maken heeft. Alleen niemand gelooft haar. Ze besluit alleen op onderzoek uit te gaan. Dan wordt voor een tweede keer iemand om wie ze geeft voor haar ogen vermoord. Is het echt, of zit het allemaal in haar hoofd?

 

Mijn ervaring: Naomi De Meer heeft een enorm levendig, vlotte en krachtige schrijfstijl. Eigenlijk direct vanaf de eerste bladzijde weet ze me mee haar spannende en intrigerende verhaal in te trekken. Daarbij weet ze direct vanaf het begin een unheimisch en onbestemd gevoel over te brengen, die gedurende het verhaal als maar sterker wordt.


Naomi De Meer heeft de personages op realistische en goede wijze neergezet. Het hoofdpersonage Aesa is niet doorsnee, maar leeft met een trauma en ervaart enorme angsten. De andere personages vormen met haar een mooie tegenhanger, waardoor het contrast wordt versterkt.


Het verhaal heeft een spannende, boeiende en sterke opbouw. Het is mooi hoe Naomi De Meer de spanning en het beklemmende gevoel gedurende het verhaal steeds verder weet op te bouwen. Daarbij laat ze je, als lezer, ook enorm twijfelen aan wat de waarheid is en of Aesa deze gebeurtenissen en wendingen gewoon verzint. Tot aan het einde weet Naomi De Meer je in spanning te houden en op krachtige wijze sluit ze het verhaal af.


De vrouw die moord riep is een verrassende, originele en goede thriller. De novelle is vlot, krachtig en levendig geschreven. Het is echt een verhaal waar je vanaf de eerste bladzijde in zit en niet meer loslaat voordat hij uit is. Echt een heerlijk tussendoortje om van te genieten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page