top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De weg terug - Sonja Kemp

Ik kreeg van Sonja Kemp de vraag of ik interesse had om haar nieuwe roman, te lezen en recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789081373401 | 16 maart 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Sonja Kemp | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Ik had nog niets van deze roman gezien of gelezen, tot ik een super leuk en enthousiast bericht in mijn DM van Instagram kreeg van Sonja Kemp. Ze vroeg me of ik interesse had om haar nieuwe roman te lezen en te recenseren. Aangezien nieuwe schrijvers en schrijfsters altijd leuk zijn om te ontdekken én omdat de flaptekst veelbelovend is, ga ik haar nieuwe roman ontdekken. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Antonia maakt als klein meisje mee dat een deurwaarder hun ouderlijke huis leeghaalt. Daardoor stelt ze zichzelf het voornemen om later een rijke vrouw te worden. Aangezien haar zus Emma beweert dat ze niet slim genoeg is om zelf rijk te worden is er maar één andere mogelijkheid: trouwen met een rijke man. Als ze op negentienjarige leeftijd met haar vriendinnen Sophia en Helene naar een liefdadigheidsdiner gaat, leert ze de rijke galeriehouder Egbert kennen. Hij droomt van een galerie in New York en wil dat Antonia met hem mee gaat. Ze is niet verliefd, maar hij kan haar wel het plaatje geven waar ze naar verlangt. Dan ontmoet ze Paul, hij is niet rijk, heeft geen grote dromen maar wel een vriendin. De twee worden smoorverliefd en al snel beginnen de twee een affaire die een onverwachte wending neemt. Het noodlot slaat toe en Sophia, haar vader Allard en Helene schieten haar te hulp in de moeilijke tijd. Zal het haar lukken Paul te vergeten en met Egbert het geluk te vinden in New York?

Tweeëndertig jaar later keert Antonia na een scheiding terug naar Nederland. Ze gaat op zoek naar haar moeder en zus die ze sindsdien nooit meer heeft gesproken. Wanneer ze de drie dochters van haar zus ontmoet, komt ze tot een schokkende ontdekking.

 

Mijn ervaring: Wat een mooie, intense en meeslepende roman. Ik ben echt verrast door het verhaal dat een aantal keer een bijzondere en indrukwekkende twist en verrassing bracht. Sonja Kemp heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet haar personages met gevoel en emotie neer te zetten.


We volgen het verhaal van Antoinette, of later An, zoals ze zichzelf gaat noemen. Het personage is ontzettend goed en met aandacht en gevoel neergezet. Ook het personage Paul weet een warme en kwetsbare kant uiteindelijk te laten zien, waardoor het personage echt in mijn hart zit. Door de wissel met het heden en verleden, leer je de personages steeds beter kennen en begrijp je hun acties in het heden.


Het verhaal wordt mooi opgebouwd en naarmate het verhaal vordert, vormen het heden en het verleden samen een prachtig en intens verhaal met diepgang. Zeker de onthullingen die door de loop van het boek volgen, zijn verrassend en geven inhoud aan het verhaal. Het is mooi hoe beide hoofdpersonages richting het einde de gebeurtenissen die zich in hun hebben plaatsgevonden uitpraten en een plek geven om verder te gaan. Hierdoor weet Sonja Kemp het verhaal op prachtige wijze af te sluiten.


De weg terug is een mooie, meeslepende en aangrijpende roman. Sonja Kemp heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet de hoofdpersonages met aandacht en gevoel neer te zetten. Het verhaal wisselt tussen het heden en het verleden, waardoor er een intens en mooi verhaal wordt opgebouwd dat diepgang heeft. Met een fijn en mooi einde sluit het verhaal op pakkende wijze af.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page