top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De wensenwinkel – Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

Toen ik zag dat deze twee fantastische schrijfsters hun handen ineen hadden geslagen en samen een kerst-feelgood hadden geschreven wilde ik dit boek absoluut lezen. Gelukkig kreeg ik ook nog eens bij Zomer&Keuning de kans het boek te mogen lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020550931 | 09 november 2022 | 352 pagina's | Uitgeverij Zomer&Keuning| Prijs €15,00


Voor het lezen:

Toen ik zag dat deze twee fantastische schrijfsters hun handen ineen hadden geslagen en samen een kerst-feelgood hadden geschreven wilde ik dit boek absoluut lezen. Gelukkig kreeg ik ook nog eens bij Zomer&Keuning de kans het boek te mogen lezen en recenseren. Dank je wel. Van beide schrijfsters heb ik al met enorm veel liefde en plezier eerdere feelgood boeken gelezen en gerecenseerd. Dus van dit boek heb ik dan ook enorm hoge verwachtingen. Zeker omdat het ook nog eens een kerstboek is. Hoe geweldig is dat?! De cover met de vrolijke illustratie in kerstsfeer maken het in ieder geval een enorm uitnodigende cover, waardoor ik ook niet langer wil wachten om van dit boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Het leven van Claire en Josie lopen niet helemaal zoals ze graag hadden gewild. Dan erft Claire het naaiatelier van haar oma. Hiervoor krijgt ze van haar opa en oma de vrijheid om haar eigen droom werkelijkheid te laten worden. Claire en Josie slaan hun handen ineen en besluiten een wensenwinkel te gaan beginnen. De knappe aannemer Stijn weten ze al snel te strikken en zover te krijgen dat hij de naaisalon omtovert tot winkel. Dan stromen de wensen enorm snel binnen. De winkel is al snel een groot succes en ze ook al snel meer hulp nodig te hebben. Het liefst van een man. Dan komt knappe soapster Jim langs gewandeld. Kan hij Claire en Josie helpen?

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl van dit boek is precies wat je bij een heerlijke feelgood kan verwachten, heerlijk vlot, krachtig en vol emotie en gevoel. Vanaf de eerste bladzijde zit ik dan ook volledig in het verhaal en ik ga er helemaal in op. Per hoofdstuk wordt er gewisseld van verschillende perspectieven van de vier verschillende hoofdkarakters Claire, Josie, Stijn en Jim. Hierdoor krijgen alle vier de karakters diepgang en komen ze enorm goed tot leven in het verhaal. Je weet daardoor ook perfect wat er in de verschillende karakters omgaat waardoor het verhaal nog intenser wordt.


De verhaallijn is origineel en enorm goed opgezet. Het verhaal blijft leuke en onverwachte wendingen nemen, waardoor het verhaal echt een feest van begin tot einde is om te lezen. Daarnaast heeft het verhaal ook echt een opbouw naar het plot toe wat je als lezer steeds nieuwsgieriger en gretiger wordt naar een goed, geweldig en vooral spetterend einde voor alle vier de verschillende karakters. Je wordt dan ook door Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn alles behalve teleurgesteld. Wat een geweldig en spetterend einde hebben ze weten te schrijven. Ze weten duidelijk met vuurwerk dit prachtige verhaal af te ronden. Hierdoor ben je als lezer dolblij en sla je met een heerlijk gevoel dit boek dit.


Deze feelgood die absoluut 100% je in de kerst- en feestdagen stemming weet te brengen is voor alle feelgood-liefhebbers absoluut een MEGA DIKKE AANRADER. Wauw, wat heb ik van dit prachtige verhaal genoten. Ik hoop dan ook dat voor hun de samenwerking een succes was en dat ze in de toekomst vaker hun handen ineen gaan slaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page