top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De woestijndief – Emmelie Arents

Na het lezen van Amarant lag deze serie van Emmelie Arents al lange tijd klaar om gelezen te worden.

Nederlands | Hardcover | 9789463967693 | 04 mei 2021 | 380 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Na het lezen van Amarant was ik zo enthousiast over de schrijfstijl van Emmelie Arents dat ik ook haar eerdere boekenserie de Dievenreeks wilde lezen. Ik kocht dan ook gelijk de boeken aan, alleen blijven ze erg genoeg (schaam... schaam...) alsmaar op de stapel liggen om gelezen te worden. Ik heb al veel enthousiaste reacties gehoord over deze serie en zeker doordat ik zeer te spreken was over Amarant kan ik niet wachten om van deze serie te gaan genieten. De cover is uitnodigend en heeft wat weg van een Arabisch sprookje.

 

Het verhaal:

Taran heeft een talent, hij kan stelen als de beste. Het lukt hem om de ultieme diefstal te plegen, iets wat nog nooit iemand anders gelukt is. Helaas eindigt deze diefstal in een groot drama. Zijn broer Amir wordt gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waarbij criminelen strijden voor hun vrijheid. Taran is vastberaden om zijn broer te redden en zijn daad recht te zetten. Helaas leidt deze poging ertoe dat Taran verstrikt raakt in de duistere geheimen van magie.

 

Mijn ervaring:

Werkelijk, wat is dit een gaaf eerste deel van een originele, spannende, magische en avontuurlijke serie.


Het verhaal is geschreven vanuit de twee hoofdpersonages, de tweelingbroers Taran en Amir. Al ligt de focus op Taran. Ik vind het bijzonder hoe Emmelie Arents de twee personages die op enige wijze identiek zijn, toch uniek, onderscheidend en enorm goed heeft neergezet. Ze weet dit zo te doen, dat ondanks dat je tijdens de hoofdstukken van het personage wisselt, je zonder moeite in beide personages en hun verhaal, gevoelens en gedachtes op kan gaan. Het is echt een verhaal waarbij ik compleet in het verhaal op ga. Dit komt ook mede door de schrijfstijl van Emmelie Arents. Emmelie Arents schrijft vlot en enorm levendig. Wanneer ik dit boek lees, zie ik echt het hele verhaal voor mijn ogen gebeuren. Het is echt een boek waarin je je verliest.


Het verhaal heeft een originele, fantasierijke en spannende verhaallijn. Het verhaal heeft een hoog tempo en de onverwachte wendingen blijven elkaar opvolgen waardoor je het boek gewoon niet weg kan leggen. De opbouw naar het plot is ijzersterk en ik heb dan ook vol verbazing en schrik het plot gelezen, dit had ik absoluut niet verwacht. Na het lezen van dit deel wil ik meer en kan ik niet wachten om aan het tweede deel van deze serie te gaan lezen om te weten hoe dit gaat aflopen.


Voor wie van spannende en avontuurlijke Young Adults houdt die een heerlijke dosis magie bevatten, dan is deze serie absoluut een dikke aanrader. Emmelie heeft een vlotte en levendige schrijfstijl waardoor je helemaal in de verhaallijn opgaat, ook mede doordat de twee hoofdpersonages enorm zijn uitgediept en je hier compleet in kan inleven. Ik ben fan en kan niet wachten om van het tweede deel te gaan genieten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page