top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De wraak van Butrint – Britt Zwijnenberg & Joni Voorter

Ik kreeg van Uitgeverij de Boekenvos de kans deze nieuwe novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798223437468 | 28 juli 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) Uitgeverij De boekenvos | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Naast het lezen van boeken, vind ik het lezen van een novelle, als tussendoortje, een heerlijke afwisseling. Toen ik hoorde van Natascha, van de Boekenvos, dat dit een verrassend leuke novelle was, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. De cover is voor mij niet direct uitnodigend, wel is de titel van het boek goed leesbaar. Daaromheen zijn wat kleine illustraties te zien van een flamingo, slippers, een zonnebril, een palmblad en een vlinder. Hierdoor krijg ik niet echt een beeld wat ik kan en moet verwachten van het verhaal. Dus ik ga er heerlijk blanco in. Ook de flaptekst heb ik van tevoren niet gelezen.

 

Het verhaal:

Nora en Tiny beleven in Albanië de vakantie van hun leven. Nora ziet Tiny alleen meer als een vriendin. De hele vakantie mijmert Nora erover hoe ze Tiny op date moet vragen. Wanneer ze eindelijk op dat punt is aangekomen, valt haar hele plan in duigen. Ondertussen slijt de Romein Titus zijn jaren als geest tussen de oude ruïnes van Butrint. Dit was ooit een levendige stad en een prachtige villa. Titus is uit op wraak op de toeristen die niet, in zijn ogen, respectvol met de plek omgaan. Wanneer Tiny en Nora deze plek bezoeken, is Titus van plan om hun hele leven te gaan verpesten. Door toevalligheden, raken hun levens met elkaar verbonden en komen ze samen bij de betekenis van echte liefde.

 

Mijn ervaring: Wat me direct opvalt is dat het verhaal erg vlot en krachtig geschreven is, waardoor je gemakkelijk en op prettige wijze in het korte verhaal wordt meegenomen.


De personages Nora, Tiny en Titus zijn enorm leuk, uniek en goed neergezet en hebben alle drie hun eigen manieren. Dit zorgt voor een leuke mix van de persoonlijkheden.


In eerste instantie volgen we twee verhaallijnen. Die van Nora en Tiny en die van geest Titus die over de ruïnes van Butrint dwaalt. Deze twee verhaallijnen zijn enorm leuk en er zit ontzettend leuke humor in de verhaallijnen. Toch lijken de twee ontzettend afwijkende verhaallijnen geen enkel aanknopingspunt te hebben. Door de wendingen en gebeurtenissen weten de verhaallijnen toch met elkaar verstrikt te raken en komen het verleden en het heden op enorm goede wijze met elkaar samen. Het plot was echt enorm verrassend en goed.


De wraak van Butrint is een hele originele, verrassende en erg leuke novelle. Het heeft absoluut mijn verwachtingen overtroffen. De personages zijn enorm leuk neergezet. De twee totaal verschillende verhaallijnen komen op sterke en treffende wijze samen. Dat in combinatie met de heerlijke humor van Britt Zwijnenberg en Joni Voorter zorgt ervoor dat het een enorm gave novelle is geworden. Absoluut een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page