top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Nu ik heb derde deel al mag vooruitlezen, hoogste tijd om ook de twee andere delen van deze serie te gaan ontdekken. Te beginnen met deel 1.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789026361050 | 18 mei 2022| 11 uur en 27 minuten | Voorlezer: Carly Wijs | Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Tijdens dat ik dit eerste deel beluister, lees ik ook het derde deel van de California Dream serie van Taylor Jenkins Reid. Haar boeken stonden al zo lang op mijn lijstje. De cover van dit boek heeft ook niet direct de aantrekkingskracht of het wauwgevoel waardoor dat ik besluit de boeken te gaan lezen. Het is van de lovende recensies dat ik nieuwsgierig ben geworden. Ik ben dan ook vol verwachting of ook Taylor Jenkins Reid mij van mijn sokken gaat blazen.

 

Het verhaal:

Hollywood Film-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als je besluit om na al die jaren de waarheid te vertellen over haar glamoureuze en door schandalen geteisterde leven. Ze benadert hiervoor bij een groot magazine Monique Grant die de primeur krijgt dit artikel te schrijven. Monique is stomverbaasd, maar is vastberaden haar uiterste best te gaan doen. Monique wordt door Evelyn uitgenodigd in haar luxe appartement in New York. Ze vertelt Monique over het begin van haar carrière in de jaren vijftig als ze naar Los Angeles trekt tot aan eind jaren tachtig waarop ze abrupt besluit de spotlights de rug toe te keren. Het leven van Evelyn Hugo blijkt een leven te zijn van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen Monique en Evelyn wordt door het verhaal sterker, maar wanneer het einde nadert, wordt Monique eindelijk duidelijk waarom Evelyn juist haar haar levensverhaal wilde vertellen...

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijke vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl heeft Taylor Jenkins Reid. Daarnaast heeft Carly Wijs het ook op uitstekende wijze ingesproken. Ze heeft een fijne spreekstem en spreektempo. Hierdoor verlies ik me compleet in het verhaal van Monique en Evelyn.


Het verhaal is geschreven vanuit Monique, maar ook Evelyn speelt een enorm belangrijke rol. De twee krachtige vrouwen heeft Taylor Jenkins Reid enorm goed uit weten te diepen, hierdoor kan je helemaal in de twee vrouwen, de gebeurtenissen en de emoties van het verhaal opgaan.

De verhaallijn is enorm origineel, en bijzonder. Bij tijden heb ik zitten lachen, terwijl er ook echt dingen waren die me aangrepen in het verhaal. Ik vond het enorm krachtig hoe Taylor Jenkins Reid, heel veel taboe thema's in dit boek op een hele natuurlijke manier heeft weten te verwerken, zoals huwelijk, abortus, homo- en biseksualiteit, borstkanker en euthanasie. En dat alles in een sterke verhaallijn, vol onverwachte wendingen en verrassingen die je aan je stoel gekluisterd weet te houden. Het plot was echt bijzonder goed en verrassend. Wel ben ik blij dat je het verhaal met een goed en afgrond gevoel afsluit.


Dit (luister)boek 'De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo' is absoluut een aanrader om te gaan lezen en/of beluisteren. Het is een bijzonder en origineel verhaal, wat zoveel onverwachte wendingen neemt, dat je het moeilijk weg kon leggen. Het plot was sterk en verrassend. Ik kijk nu al uit naar haar andere boeken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page