top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zoon van de zee - Davide Morosinotto

Ik kreeg van Uitgeverij Pelckmans de kans om veelbelovende YA te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789463377874 | 10 mei 2024 | 356 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €19,50


Voor het lezen:

Alleen al deze prachtige, originele en aantrekkelijke cover, maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De manier van illustreren, de kleuren maar ook de wijze waarop de typografie en de illustratie een krachtig geheel vormen, maakt het een uitnodigend boek. Toen ik de flaptekst las, werd ik nog enthousiaster. Niet enkel de cover is origineel en bijzonder, maar het lijkt ook nog eens een onwijs origineel en goed verhaal, dat zich in een tijdsperiode afspeelt waarin ik nog nooit een YA, roman of ander verhaal gelezen heb. Ik heb erg hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Pietro is pas veertien jaar oud en leidt een rustig leven als varkenshoeder, waarmee hij erg gelukkig is. Wanneer hij op een dag met zijn varkens op pad is ontmoet hij een boodschapper die een belangrijk bericht moet afleveren: de Hunnen komen eraan. Het is 452 na Christus en de strijdkrachten van Attila de Hun zijn het Romeinse Rijk binnengedrongen. Het leven van Pietro verandert hierdoor plotsklaps en in extreme mate, want hij moet zich op veertienjarige leeftijd voor het leger melden. Er ontluikt een nieuw avontuur, waarbij Pietro een vriendschap sluit met Justina, een meisje uit de adellijke familie. Voorheen had hij nooit een woord met haar kunnen wisselen. Al snel speelt Pietro een belangrijke rol in het ontstaan van een stad die uiteindelijk uitgroeit tot de beroemdste stad van de wereld: Venetië.

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm bijzonder, origineel en erg mooi verhaal is dit. Het is mijn eerste kennismaking met Davide Morosinotto, maar wat een heerlijk vlotte en levendige schrijfstijl heeft deze schrijver. Hij weet het verhaal echt beeldend en op prachtige wijze te beschrijven dat je je in 452 na Christus waant. En ook dit vind ik een enorm origineel tijdsbeeld, want eerlijk gezegd heb ik nog nooit eerder een young adult of een andere roman over deze tijdsperiode gelezen.


We volgen het verhaal van de veertienjarige Pietro. Deze jonge jongen komt op veertienjarige leeftijd in zijn doen en laten erg volwassen op je over. Toch weet Davide Morosinotto dit bewonderenswaardige en heldhaftige personage op prachtige wijze te laten evolueren tijdens het verhaal. Naast Pietro heeft hij ook de andere personages erg uniek en goed neergezet. Van alle personages die een duidelijke rol speelden in het verhaal krijg je een goed beeld en gevoel.


Het is een aangrijpende, indrukwekkende maar ook erg mooie YA. Davide Morosinotto maakt een goede start door Pietro te introduceren als hij nog een rustig en onbezonnen leven heeft als varkenshoeder. Wanneer het noodlot toeslaat weet Pietro veerkrachtig mee te bewegen en probeert hij overal het beste van te maken. Er zitten erg mooie en verrassende wendingen in het verhaal en prachtige boodschappen en levenslessen. Wat mij vooral erg aansprak in het verhaal en erg bewonderde is de manier waarop Pietro omgaat met de mensen die hij in zijn leven ontmoet. Dat maakt het verhaal des te bijzonderder en indrukwekkender. Met een prachtig plot weet Davide Morosinotto dit grootse verhaal af te sluiten.


De zoon van de zee is een prachtige, originele en erg indrukwekkende young adult. Niet enkel het tijdsbeeld van waaruit het verhaal is geschreven, 452 na Christus, als wel de indrukwekkende, bijzondere en mooie personages die in het verhaal verwerkt zijn weten indruk op me te maken. Daarbij is het ook nog eens erg levendig, vlot en beeldend geschreven. Mocht je op zoek zijn naar een originele YA, dan moet je deze absoluut gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page