top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zussen van Fjällbacka – Asa Hellberg

Ik kreeg van Xander uitgevers een recensie-exemplaar van dit prachtige en veelbelovende boek. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401620949 | 09 januari 2024 Xander Uitgevers | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik heb erg hoge verwachtingen voordat ik aan het boek begin. Lucinda Riley is een heerlijke schrijfster, dus als het hierop mag aansluiten en qua niveau in de buurt komt, gaat dit zonder twijfel een prachtige, meeslepende en goede roman zijn. De cover is in ieder geval veelbelovend en straalt zonder twijfel een roman gevoel uit van een redelijk verlaten stuk land van bovenaf met zee daartussen en op het land kleine boerderijen. Ik heb er erg veel zin in.

 

Het verhaal:

De zussen Anna en Cornelia willen hun leven niet opofferen om te zorgen voor een man, maar kiezen doelbewust voor een carrière als verpleegkundige. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw, waarbij de verlegen en bedachtzame Anna veel steun zoekt bij haar dappere en onbevreesde zus Cornelia. Aangezien ze dezelfde dromen najagen, vinden ze veel steun bij elkaar. Hierdoor hebben ze vrijheid en zijn ze onafhankelijke vrouwen. We volgen hun leven gedurende de jaren van hun carrière, verboden liefdes en onverwachte diepe vriendschappen. Met hun vrijheden, lijken de mogelijkheden oneindig. Zullen ze al hun dromen waar maken? Helaas beslist het lot anders wanneer er een pijnlijk familiegeheim aan het licht komt. Hierdoor komt ook de zussenrelatie tussen Anna en Cornelia op scherp te staan.

 

Mijn ervaring:

Åsa Hellberg heeft een fantastische schrijfstijl. Ze schrijft vlot, meeslepend, levendig en vol gevoel. Hierdoor is het echt een roman die lekker weg leest én waarbij je het verhaal voor je ogen tot leven ziet komen. Ze heeft zich duidelijk goed in de tijdsperiode en omstandigheden verplaatst en weet dit goed te beschrijven. Haar krachtige en realistische dialogen maken het verhaal levendig.


We volgen het verhaal vanuit een dubbelperspectief die zich op chronologische volgorde, met af en toe flinke tijdsprongen, vervolgt. Anna en Cornelia zijn, ondanks dat ze zussen zijn, twee totaal verschillende personages, die duidelijke karaktertrekken en hun onvolmaaktheden hebben. Doordat het verhaal van perspectief wisselt kruip je als lezer echt in de personages en ga je helemaal op in hun gevoelens en emoties, waardoor het verhaal echt bij je binnen komt.


Het verhaal beschrijft een lange tijdsperiode die begint bij de twee jonge vrouwen die net met hun carrière zijn gestart tot aan hun "oude" dag. Ondanks dat het een lang tijdsbestek bevat, verveelt het verhaal geen moment. Het leven van beide zussen gaat niet van een leien dakje en ze krijgen beide een hoop tegenslagen te verduren, zeker wanneer het pijnlijke familiegeheim aan het licht komt. Het verhaal was alles behalve voorspelbaar, en juist dat zorgt ervoor dat ik het boek onmogelijk kon wegleggen. Ik heb het boek dan ook in één avond uitgelezen.


De zussen van Fjällbacka is een prachtige, intense en meeslepende roman die me echt wist te pakken. De realistische personages zijn met veel finesse en gevoel neergezet, daarbij is het een erg vlot en levendig geschreven verhaal dat je echt in zijn greep houdt. Ik heb enorm genoten. Deze roman is absoluut een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page