top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Delaxius en de gedwongen queeste – Sam de Jong

Van Uitgeverij Elikser werd ik verrast om deze veelbelovende fantasy te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463655972 | 01 december 2023 | 275 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Uitgeverij Elikser wist me te verrassen met deze fantasy. De cover van het boek doet me denken aan een van de games die ik vroeger speelde. Op een berglandschap staat een ridder die uitkijkt over een landschap met een rijk en in de verte een groot kasteel. Ook de typografie past helemaal bij dit gevoel. Het is het eerste boek van Sam de Jong dat ik ga lezen, dus ik heb nog geen idee wat ik precies kan verwachten.

 

Het verhaal:

Delaxius was van plan om gewoon naar het 50-jarige verjaardagsfeest van heer Kinsey Freyweyn te gaan. Op deze verjaardag verscheen een slangachtig wezen, dat een boodschap bracht. Reagas Gabor, heer van Arkosa was rond de winter klaar met zijn leger en wilde dan een nieuwe oorlog beginnen. Er was een profetie waarin werd gezegd dat één persoon dit zou kunnen tegenhouden. Iemand die magische krachten bezit en de jongen moest hiervoor op een levensgevaarlijke queeste, deze jongen was Delaxius. Delaxius nam afscheid van zijn moeder en besloot te vertrekken. Hij wordt vergezeld door zijn broer Duyaros en Lucy, de dochter van heer Kinsey Freyweyn. Er volgt een spannend avontuur waarbij het drietal meermaals in ernstig gevaar komt. Tijdens zijn reis leert Delaxius zijn magische talenten kennen en gebruiken. Tot het moment daar is en hij oog in oog staat met Reagas Gabor...

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Sam de Jong een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl heeft, waardoor het verhaal ontzettend gemakkelijk en fijn leest. Hij weet het verhaal zo te beschrijven dat het verhaal tot leven komt en alle magische wezens en gebeurtenissen goed beschreven worden zodat je er echt een beeld van krijgt.


Het verhaal volgt de reis van Delaxius die goed en realistisch is neergezet. Ik vind het leuk dat, ondanks dat het een magisch verhaal is, Sam de Jong wel heeft gekozen voor een realistisch personage met talenten en gebreken. Ook de andere personages zijn divers en goed neergezet. De andere personages worden wat minder ver uitgediept, maar ver genoeg dat je er gedurende het verhaal een goed beeld van hebt. Ook de magische wezens zijn fantasierijk maar prima verwoord.


Het verhaal heeft een spanningsopbouw die geleidelijk wordt opgebouwd. We volgen de reis die Delaxius met zijn twee vrienden aflegt om vervolgens Reagas Gabor te verslaan. De reis kent leuke, avontuurlijke en magische wendingen en gebeurtenissen. Wel moet ik zeggen dat de spanning van mij er wat meer in had gemogen. Het is nu een mooi en bijzonder avontuur geworden. Daarbij miste ik soms ook de verrassingen, die je vaak in dit soort boeken hebt. Toch wist het verhaal me heerlijk te vermaken en was het uit voordat ik er erg in had.


Delaxius en de gedwonge queeste is een mooi, bijzonder en fantasierijk avontuur die Delaxius met zijn broer en Lucy maakt. Het is vlot en levendig geschreven, waardoor het verhaal erg fijn leest. Het is een bijzonder en mooi avontuur geworden, het had wat meer spanning mogen bevatten, maar ik heb desondanks erg genoten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page