top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Destiny – Aprilynne Pike

Daar is dan eindelijk deel 4!! Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans deel te nemen aan de blogtour. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789493265622 | 10 november 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,95 (paperback) €4,99 (e-book)


Voor het lezen:

Nadat voor mijn gevoel deel drie best wel abrupt eindigde, ben ik erg benieuwd naar deel vier en hoe dat het verhaal, waar ik voor mijn gevoel midden in zat, verder gaat. Hopelijk stopt het vierde deel wel op een wat beter punt en komen er nu ook wat meer antwoorden op de vraagstukken die zich in deel drie hebben opgebouwd. De cover is weer enorm uitnodigend en helemaal in stijl met de rest van de serie. Weer zijn er planten op fotopapier te zien en springen de paarse vlinders er vrolijk tussenuit. Ik heb redelijk hoge verwachtingen, wel hoop ik dat het boek beter is dan deel drie.

 

Het verhaal:

Nu Laurel een beetje gewend is aan het feit dat ze een elf is uit het rijk Avalon, moet ze het rijk beschermen tegen de ondergang en de mensheid behoeden voor het ontdekken van dit rijk. Yuki, een zeldzame maar enorm krachtige winterelf en trollenjager Klea, zetten alles op alles om Avalon te vernietigen, Laurel staat er in haar strijd gelukkig niet alleen voor. David en Tamani, die allebei ook nog vechten voor haar liefde, en Chelsea staan haar bij in deze heftige strijd. Zal het de vier vrienden lukken om Yuki en Klea te verslaan? En voor wie van de twee mannen zou Laurel nu uiteindelijk kiezen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal van deel vier gaat direct verder waar deel drie geëindigd is. Aangezien het enige tijd geleden is dat ik deel drie las, had ik enige moeite om weer in het verhaal te komen en me te herinneren wat er allemaal in de verhaallijn vooraf was gegaan. Op zich zou een kleine intro op wat er vooraf ging niet verkeerd zijn geweest. Aprilynne Pike heeft een levendige, vlotte en beeldende schrijfstijl. Het is absoluut geschreven als young adult, het verhaal leest gemakkelijk en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn met goede wendingen. Het verhaal is een op en top fantasy verhaal, maar het verhaal is goed en kloppend geschreven, waardoor je gemakkelijk mee het fantasierijke verhaal in kan gaan. Wel moet je deze serie in volgorde lezen, anders is er aan de verhaallijn geen touw aan vast te knopen. De verhaallijn volgt deel drie op sterke wijze op. Dit deel bevat, in vergelijking met de vorige delen, wel enorm veel actie en gevecht. Het aspect lag in dit verhaal wat minder op de romantiek. De personages evolueren zich op mooie en sterke wijze gedurende de delen. Met name Laurel, maakt in mijn ogen in dit deel een grote transformatie door van onzeker meisje naar een krachtige vrouw. De spanningsboog is gedurende het hele verhaal erg hoog gespannen en kent niet echt een opbouw van spanning. Het heeft wel een prachtige ontknoping en geeft eindelijk veel antwoorden waarop je zit te wachten, maar het is absoluut duidelijk nog niet het einde. Veel dingen blijven nog onbeantwoord. Wel ben ik blij dat het verhaal nu op een beter punt eindigde dan het vorige boek. Destiny, het vierde deel van de wings-serie. Het verhaal sluit naadloos aan op het abrupte einde van deel drie. Wel moet deze serie in volgorde gelezen worden. Aprilynne Pike heeft een vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal enorm lekker leest en het een verhaal is die je levendig voor je ziet. Het vierde deel kent enorm veel actie en gevecht. Hierdoor is het een wat ander verhaal dan de vorige delen. Wel ben ik blij dat er eindelijk in dit deel antwoorden komen en dingen meer op zijn plek vallen. Ik ben enorm benieuwd naar deel vijf.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page