top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Diepe gronden – Nicolet Steemers

Na het lezen van een aantal recensies in combinatie met de uitnodigende cover, zette me aan om Volt Uitgeverijen om een recensie-exemplaar te vragen. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021436753 | 02 februari 2023 | 288 pagina's | Uitgeverij Volt | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Ik heb op social media al veel enthousiaste recensies over dit boek gelezen. De cover van het boek had ook zo'n aantrekkingskracht op me dat ik dit boek enorm graag wilde lezen. Ik kreeg van Uitgeverij Volt de kans het boek te lezen en te recenseren, super bedankt.

Ik heb nog niet eerder een boek van Nicolet Steemers gelezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijftalent. Ik heb door de positieve recensies hoge verwachtingen van het boek.

 

Het verhaal:

Wanneer Laura na achttien jaar via social media een bericht krijgt van haar Roemeense jeugdvriendin Gabi is ze dolenthousiast. Ze wordt uitgenodigd om die zomer langs te komen in Roemenië. Het idee is om samen een paar dagen te gaan hiken en overnachten in het ruige berggebied de Karpaten. Op het laatste moment besluit ook Martine, een vrouw uit Laura's vriendenkring, mee te gaan op deze reis. Alles lijkt volgens plan te verlopen, tot de eerste ochtend in de wildernis. Gabi is spoorloos verdwenen. Wat is er gebeurd? Laura en Martine zijn op elkaar aangewezen, samen de weg naar de bewoonde wereld te vinden. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Tijdens de reis lijken ze beiden steeds verder te verdwalen en niet alleen in de wildernis.

 

Mijn ervaring:

We volgen Laura's verhaal. Nicolet Steemers heeft het personage enorm goed weten uit te diepen. Je kan helemaal in Laura en daardoor ook in het verhaal op gaan. Ik vind dat ze dit bijzonder goed heeft weten te doen, want de psychologische spanning en gedachten heeft ze enorm goed verwoord.


Het verhaal is enorm levendig, vlot en krachtig geschreven. Je wordt echt compleet in het verhaal meegezogen en je waant je in de wildernis en de angsten en gedachten van Laura en Martine. Het is een hele sterke en originele verhaallijn. Vooral hoe Nicolet Steemers het psychologische spanningsveld tussen de personages heeft neer weten te zetten is echt klasse. De opbouw naar het plot was razend sterk en ik zat dan ook op het puntje van mijn stoel. Ik was blij verrast dat het boek anders eindigde als ik verwacht had en eigenlijk beter dan dat ik verwacht had.


Deze spannende psychologische thriller is absoluut een must-read. Het verhaal is enorm levendig, vlot en krachtig geschreven waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Daarnaast zijn de personages goed uitgediept en is het spanningsveld tussen de personages gedurende het verhaal ook constant voelbaar. Ik heb enorm genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page