top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Doden praten niet – Tamara Geraeds

Ik won bij De Crime Company deze veelbelovende nieuwe thriller. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098245 | 01 oktober 2023 | Adobe ePub De Crime Company | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Ik heb al rond de kerstperiode een thriller novelle van Tamara Geraeds gelezen, ik ben erg benieuwd hoe ze het ervan af brengt in een lang verhaal. Ik won via Instagram deze thriller bij De Crime Compagnie. Dank je wel. Het boek heeft echt een thriller uitstraling van een van brandende lucifers gebouwd huis op een ouderwets schoolbord achtergrond. Het is leuk dat de titel in krijtbord letters in het beeld is gezet.

 

Het verhaal:

Maud heeft een zwaar bestaan sinds ze haar baan, huis en vrienden is kwijtgeraakt. Ze leeft op straat en bedelt om te overleven. Het is hartje winter, wanneer een vreemde man haar aanspreekt en haar een bijzonder voorstel doet. Hij biedt haar onderdak en eten in de ruil voor haar hulp bij zijn wraakplan. Maud ziet het eigenlijk niet zitten, maar aangezien ze zelf ten einde raad is en zijn verhaal oprecht klinkt besluit ze zijn aanbod aan te nemen. Ze kan altijd nog terug, toch?

 

Mijn ervaring:

Met haar vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl weet Tamara Geraeds me al snel deze heerlijke thriller in te trekken. Het verhaal is geschreven vanuit Maud. Het verhaal begint met een goede beschrijving van de gebeurtenissen en de huidige situatie van Maud, waardoor je als lezer een goed gevoel krijgt met het personage en ik daarbij ook gelijk empathie voor deze vrouw en haar situatie voelde. Vanuit daar wordt het verhaal langzaam opgebouwd.


Wat later wisselt iets later het perspectief tussen Maud en een onbekende kraker. Hiermee weet Tamara Geraeds erg goed de spanning op te bouwen. Want welke plannen heeft deze kraker? De verhaallijn van Maud, die toestemt met een wraakplan, zorgt ook voor een goede spanningsopbouw. Veel dingen blijven lang onduidelijk waardoor ik als lezer erg nieuwsgierig werd, al had er van mij wel iets meer spanning in gemogen. Er zitten verrassende wendingen en gebeurtenissen in het verhaal en zeker wanneer de kraker een duidelijker personage wordt, wordt het verhaal sterker. Met een prachtig epiloog sluit het af.


Doden praten niet is een spannende, originele en levendig geschreven thriller. Tamara Geraeds weet het hoofdpersonage erg goed neer te zetten en door de missende informatie gedurende het verhaal, blijf je als lezer geboeid hoe nu de daadwerkelijke vork in de steel zit. Een mooie thriller!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page