top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dokters, Diva's en Driftbuien - Nanny op wereldreis – Cynthia Van De Velde

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans dit eerste deel van een veelbelovende feelgoodserie te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464661477 | 11 november 2022 | 260 pagina's

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Deze heerlijke zomerse en enorm uitnodigende cover die je het absolute feelgood gevoel geeft, weet me direct enthousiast te maken om dit veelbelovende boek te gaan lezen. Daarbij is het ook nog eens het eerste deel van een nieuwe serie. En laat ik nu dol zijn op series. Cynthia Van De Velde is voor mij nog een onbekende schrijfster, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl en haar verhaal. Ik kan niet wachten om van het boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Sjoukje groeit op in een saai dorp. Haar leven komt al snel in een sleur en dat ziet ze absoluut niet zitten. Wanneer haar vriend een huwelijksaanzoek doet, realiseert ze zich dat ze stappen moet ondernemen. Ze beëindigt haar relatie en vliegt halsoverkop naar Ibiza om aan de slag te gaan als nanny. Haar nieuwe werkgever is haar jeugdidool Stephan La Vender. Sjoukje heeft het gevoel alsof ze in een paradijs beland is, het leven lijkt hier perfect. Toch is dat schone schijn, wanneer de driftbuien van de kinderen en de bizarre eisen van de ouders en haar eigen lompheid tevoorschijn komen. Hierdoor komt ze nog al met regelmaat bij de knappe dokter Jesse terecht en laat dat voor Sjoukje nu totaal geen straf zijn.

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs lekkere, vlotte en luchtige schrijfstijl heeft Cynthia Van De Velde. Door haar realistische en sterke dialogen komt het verhaal helemaal tot leven. Daarbij heeft Cynthia Van De Velde ook een ongelooflijk lekker gevoel voor humor, waardoor je echt heel vaak om de acties en gebeurtenissen kan lachen. We volgen het verhaal van Sjoukje, het personage is enorm leuk en goed neergezet. Hierdoor kan je als lezer erg gemakkelijk in de verhaallijn met Sjoukje mee op gaan. Naast Sjoukje heeft Cynthia Van De Velde ook de andere personages op unieke en eigen wijze in het verhaal goed neergezet. Ieder personage heeft zijn eigen trekjes en manier van handelen, wat het boek enorm realistisch en leuk maakt. Het verhaal begint met de drastische en dramatische stap van Sjoukje die opeens besluit om haar hebben en houwen te pakken en haar bestaan in Nederland achter zich te laten en te vertrekken. Door dit begin weet Cynthia Van De Velde je enorm nieuwsgierig te maken naar de rest van het verhaal. Ik vind de verhaallijn erg origineel en leuk. Ze weet een heerlijk tempo en verloop van gebeurtenissen in het verhaal te brengen, die elkaar heerlijk afwisselen met ups en downs en veel humor. Hierdoor is het een verhaal dat je moeilijk kan wegleggen. Ik heb dan ook zelf het boek in één dag uitgelezen, zo leuk vond ik het. Het einde is een heerlijk, leuk en mooi feelgood einde en weet Cynthia Van De Velde je daarnaast gelijk onwijs nieuwsgierig en blij te maken met het tweede deel. Want geloof me, ik sta nu al te springen om daarvan te gaan genieten. Dokters, Diva's en driftbuien is een origineel en leuk eerste deel van de Nanny op wereldreis. Cynthia Van De Velde. Ze heeft een enorm luchtige, vlotte en levendige schrijfstijl en weet een perfect tempo in de verhaallijn te leggen. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en heel veel humor. Ik heb van het begin tot het einde genoten! Een dikke aanrader. P.S. Cynthia Van De Velde laat me alsjeblieft niet te lang op deel twee wachten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page