top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Donna - Het magnoliahof 1 – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Hoogste tijd om er eens van te gaan genieten tijdens het wandelen.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047206262 | 12 oktober 2022 Speelduur: 16:42:00 minuten | Voorlezer: Susan Muskee | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Deze serie stond al lange tijd op mijn verlanglijst. Zeker na mijn eerdere ontdekkingen van Susan Muskee, die enorm in de smaak vielen. Ik ben dol op feelgood, series en de schrijfstijl van Susan Muskee. Dus hiermee heb ik hoge en goede verwachtingen voor deze serie. De vrolijke feelgood cover belooft een heerlijk avontuur.

 

Het verhaal:

Een feelgood serie over vier ondernemers met een zaak aan pittoresk plein. Met in het eerste deel Donna, de eigenaresse van de Tearoom aan het Magnoliahof. Donna is de roddelkont van het plein en is van alles en iedereen op de hoogte. Wanneer er een tattooshop komt in een van de leegstaande panden op het plein ziet Donna het rustige plein in de rook opgaan. Een tattooshop op háár plein? Dit kan en mag niet gebeuren! Wat is de achterliggende reden van afkeer hiervan? Donna zoekt naar de perfecte oplossing en wanneer die zich aandient zegt ze daar geen nee tegen...

 

Mijn ervaring:

Het is enorm tof, dat een verhaal dat is geschreven door Susan Muskee, ook nog eens voorgelezen wordt door haarzelf. Susan Muskee heeft een enorm prettig stem en spreektempo, daarbij weet ze, doordat het haar eigen verhaal is, precies de klemtoon en intonatie op de juiste plekken te gebruiken. Het is echt een verhaal waarin door de levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl je helemaal in het verhaal opgaat.


Het is een enorm leuke en levendige verhaallijn van roddelkoningin Donna. Susan Muskee heeft het personage met de nodige hilariteit enorm goed weten uit te diepen en goed neer te zetten in de verhaallijn. De verhaallijn neemt zoveel wendingen met de nodige hilariteit dat de luisterpret niet op kan en dat het echt een verhaal is om van te smullen. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en veel, heel veel humor. De opbouw naar het plot is goed en ze weet enorm goed de nieuwsgierigheid na de afloop tot aan het einde toe hoog te houden. Het verhaal kent een heerlijk feelgood einde.


Donna, het eerste deel van het Magnoliahof is een heerlijke, luchtige, feelgood boordevol humor. Het is echt een verhaallijn waarvan je van begin tot het einde geniet. Door de vele wendingen én de nodige humor kan je je pret niet op en is het verhaal uit voordat je er erg in hebt. Ik kan dan ook niet wachten om te gaan genieten van het tweede deel van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page