top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Door een roze bril – Vannessa Thuyns

Na het luisteren van Een zalig zooitje en De klust kwijt ben was ik zo enthousiast over de schrijfstijl van Vannessa dat ik gelijk voor haar nieuwe boek ben gegaan.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789032520052 | 01 december 2022 | 8 uur 20 minuten | verteller: Donna Vrijhof | Uitgeverij VBK Lab | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van haar luisterboek De kluts kwijt was ik ook enorm nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Gelukkig was het nieuwe boek net uit en in de bibliotheek ook als luisterboek te krijgen. Het vorige boek is me enorm goed bevallen, waardoor ik met hoge verwachtingen aan dit boek ga beginnen.

 

Het verhaal:

Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam. Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar hoe moet het dan met jeugdliefde Hidde? En Friesland verlaten is geen optie, want het houdt de herinnering aan haar dierbare moeder springlevend. Of heeft haar tweestrijd meer te maken met Thijs, een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken voor Donna Vrijhof. Ik moet zeggen, haar stem en spreektempo bevallen me erg goed en versterken de krachtige en levendige schrijfstijl van Vannessa Thuyns super goed.


We volgen het personage Stella, een perfectionistische en enigszins onzekere psychologe die haar uiterste best doet haar leven op orde te houden. Het personage is sterk neergezet. Ook de andere personages heeft ze enorm sterk, goed en uniek neergezet. Ik vond vooral de personages van Casper en Thijs erg sterk neergezet.


De verhaallijn is leuk en origineel. Ik vind het knap dat Vannessa in haar verhaallijn meerdere lagen heeft weten te brengen, waardoor het niet enkel een romance van het liefdesleven van Stella is, maar ook de gezinssituatie van Thijs en Casper, maar ook haar verwerking om de rouw van haar moeder. Hierdoor is de verhaallijn sterk en kent het goede wisselingen waardoor het een enorm sterk verhaal blijft om te lezen. De opbouw naar het plot was goed, zeker door de wisseling tegen het einde dat alles toch nog fout leek te gaan. Het boek kent een heerlijk feelgood einde dat je mag verwachten.


Ik heb onwijs genoten van deze leuke en originele feelgood van Vannessa. Doordat de verhaallijn diepte kende, wist de verhaallijn me van het begin tot het einde te boeien. Het verhaal kent veel ups en downs en de nodige humor, die je van een feelgood kan verwachten. Deze nieuwe feelgood van Vannessa is absoluut een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page