top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Double or nothing – Kim Sherwood

Mijn interesse was gelijk gewekt toen ik deze nieuwe thriller van James Bond langs zag komen. Ik kreeg van HarperCollins de kans het boek te lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402711349 | Druk: 1 | november 2022 |320 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €22,99


Voor het lezen:

James Bond is geweldig, maar nog niet eerder las ik een boek van James Bond. Van HarperCollins kreeg ik de kans dit nieuwe boek van Kim Sherwood te lezen en recenseren. De cover alleen al is enorm uitnodigend en straalt echt het James Bond gevoel uit. Simpel, eenvoudig, maar wel precies het gevoel. Hierdoor heb ik al gelijk hoge verwachtingen van het boek. Ik heb nog niet eerder iets van Kim Sherwood gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl en of dat ze het James Bond gevoel over kan brengen.

 

Het verhaal:

Een nieuw hoofdstuk in het James Bond-universum: waarbij we kennis maken met nieuwe 00-agenten.

James Bond, ofwel 007, wordt vermist en er ontbreekt ieder spoor van hem. Niemand weet waar hij zit. Het lot van de wereld ligt nu in de handen van de nieuwe 00-genten.

We volgen de 00-agenten; Johanna Harwood (003), Joseph Dryden (004) en Sid Bashir (009). Zij zijn de beste en slimste M16-agenten van dit moment en samen zetten ze alles op alles om het land te beschermen. Naast de vermissing van Bond zitten ze ook op de zaak van techmiljardair Bertram Paradise die beweert de klimaatcrisis te kunnen verhelpen en de planeet te redden. Wat zijn zijn echt intenties, want de toekomst van de mensheid staat op het spel en waar is James Bond gebleven?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is gelijk van het begin een en al spanning, actie en spionage. Per hoofdstuk wissel je tussen de verhalen van de verschillende 00-agenten die ook weer op elkaar aansluiten. In het begin had ik daardoor even moeite om in het verhaal te komen. Want en er gebeurt heel veel en je moet als lezer nog gevoel met de verschillende personages krijgen. Toch wist het verhaal gelijk vanaf het begin wel mijn aandacht te trekken.


De verhaallijn is enorm sterk, veelzijdig en staat vol van de actie, spanning en gebeurtenissen. Hierdoor is het boek enorm moeilijk weg te leggen en wil je weten hoe dat iets afloopt, waarbij de volgende gebeurtenis alweer van start gaat. Zeker toen ik eenmaal een goed beeld had van de drie verschillende 00-agenten zat ik compleet in het verhaal.


Het verhaal is op en top een James Bond verhaal en staat bol van de spionage, actie en spanning. Kim Sherwood heeft echt met haar schrijfstijl het Bond-gevoel weten te pakken, dat heeft ze echt verrassend goed gedaan. Naarmate het plot in beeld komt wordt het verhaal steeds heftiger en spannender en het plot wist me dan ook te verrassen, omdat het toch wel wat anders was dan verwacht. Wel heeft het verhaal een aantal open einden omdat het een eerste deel van een serie is.


Ik heb enorm genoten van het eerste deel van deze nieuwe Bond-serie. Het verhaal ademt echt het James Bond gevoel en is op en top spionage, actie en spanning. Wel heeft het verhaal open eindes waardoor ik hoop dat we niet te lang hoeven te wachten op het vervolg van deze serie, want ik wil erg graag weten hoe het verhaal verder gaat. Voor iedere James Bond fan is dit boek absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page