top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dromen in Bretagne – Marcella Kleine

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze feelgood novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098054 | 16 juli 2023 | 83 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Een nieuw schrijftalent ontdekken. Tot op heden heb ik nog geen verhalen van Marcella Kleine gelezen, terwijl ze toch al het een en ander geschreven heeft. Deze veelbelovende en uitnodigende cover weet me in ieder geval te overtuigen om haar te gaan ontdekken. De novelle heeft een frissen en vrolijke cover met een illustratie van een oud gebouw, omringt met blauwe bloemen en een jonge vrouw. De titel Dromen in Bretagne, geeft me het gevoel dat dit een feelgood novelle is om bij weg te dromen.

 

Het verhaal:

Jamila is vastbesloten om na een heftige periode haar droom te realiseren. Ze koopt een vervallen boerderij in Bretagne, die ze wil opknappen om hier vervolgens probleemjongeren in op te vangen. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, schakelt ze de hulp in van een knappe architect. De charismatische Julien weet iets in haar los te maken. Hij haalt zowel het bloed onder haar nagels als dat hij iets in haar los maakt. Langzaam weet hij haar muur af te breken. Durft Jamila zich na alle gebeurtenissen weer open te stellen voor de liefde?

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit de ik-persoon, waarbij we het verhaal volgen door de ogen van Jamila. Marcella Kleine heeft het personage goed en leuk neergezet, ondanks haar verleden is het een redelijk doorsnee vrouw, waardoor je gemakkelijk met Jamila mee in het korte verhaal op kan gaan.


Het verhaal heeft een enorm leuke en heerlijke verhaallijn. Dit in combinatie met de heerlijke luchtige, vlotte en krachtige schrijfstijl van Marcella Kleine zorgt ervoor dat het verhaal heerlijk en erg fijn wegleest. Het verhaal heeft voor het korte verhaal precies genoeg inhoud en is niet te vol geworden. Daarbij weten te leuke en onverwachte wendingen en gebeurtenissen je van het begin tot einde te boeien. Zeker in combinatie met de heerlijke humor is het echt een ongelofelijk leuk verhaal. Het verhaal kent een mooi en goed einde waardoor het verhaal goed afsluit.


Dromen in Bretagne is een heerlijke, leuke en mooie feelgood. Met een heerlijke dosis humor. Doordat het verhaal vanuit de ik-persoon is geschreven ga je op in het verhaal van Jamila. Het verhaal weet je door de leuke en onverwachte wendingen en gebeurtenissen te boeien van begin tot einde. Voordat je er erg in hebt, is het heerlijke tussendoortje alweer verslonden. Zeker een leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page