top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dromen in rood – Jen Minkman

Een YA-boek met een veelbelovende cover, die me enorm nieuwsgierig weet te maken.

Nederlands | Hardcover | 9789493265585 | 26 oktober 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,95


Voor het lezen:

De prachtige cover van deze young adult wist direct mijn interesse te wekken. In een landschap van Mars en rode bloemen is de titel in passend typografie te zien. De titel komt hiermee op prachtige wijze naar voren en vormt een mooi totaalbeeld. Inmiddels heb ik bijna alle boeken van Jen Minkman met veel plezier gelezen. Ik ben erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek.

 

Het verhaal:

Marise vlucht met haar vader en zusje weg van de onbewoonbaar verklaarde aarde. Ze zijn van plan zich op Mars te vestigen. Daar zullen zij de rest van hun leven onder een koepel slijten. Dat terwijl de mensheid er hard aan werkt om Mars geschikt voor menselijk leven te maken. Maar is Mars wel dood en verlaten als Marise is verteld? Marise is nieuwsgierig en ontdekt al snel dat er meer achter de schermen speelt dan dat zij weet. Samen met haar vrienden probeert ze de waarheid aan het licht te brengen.

 

Mijn ervaring:

Jen Minkman heeft een enorm levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal ongelofelijk lekker weg en weet ze het fantasierijke verhaal helemaal tot leven te brengen. Door haar levendige beschrijvingen van de omgeving en gebeurtenissen en de krachtige en sterke dialogen is het bijna filmisch.


We volgen het verhaal van Marise, een tiener die samen met haar vader en zusje naar de planeet Mars reist. De personages zijn realistisch en op sterke wijze neergezet. Ook de vrienden van Marise zijn heel verschillende en uiteenlopende personages.


Het verhaal heeft een originele, sterke en mooie verhaallijn. Het is echt een verhaal dat je aan het denken zet. Jen Minkman heeft thema's als leven op Mars, buitenaards leven, maar ook een heerlijke tienerromance en vriendschap op mooie wijze in een verhaallijn weten te bundelen. Het is een verhaal met een vrij hoog tempo, hiermee weet Jen Minkman je van het begin tot het einde te boeien en te verrassen. Zeker richting het plot wist het verloop van het verhaal door de twist me positief te verrassen.


Dromen in rood is een super origineel, mooi en sterk verhaal. Het verhaal zit enorm goed in elkaar en zal je ongetwijfeld aan het denken zetten. De personages zijn realistisch en goed neergezet, daarbij zorgt levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl van Jen Minkman ervoor dat het verhaal op prachtige wijze tot leven komt. Er zitten verrassende wendingen in de verhaallijn die erg goed zijn. Deze YA is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page