top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dromen jagen – Anna Thomas

De serie is gelukkig nog niet ten einde en het is dan nu eindelijk tijd voor deel 3, het verhaal van Judith.

Nederlands | Paperback | 9789024593897 | Druk: 1 | november 2021 | 256 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1 en 2 van deze serie, kan ik nu opnieuw duiken in deel 3 van de Nueva Vida serie met het verhaal van Judith. Hier ben ik inmiddels na deel 1 en 2 best nieuwsgierig naar geworden. De cover sluit in ieder geval perfect aan op de voorgaande delen, die dezelfde look en feel hadden alleen een andere thema kleur.

 

Het verhaal:

Het is inmiddels drie maanden geleden dat Linda, Judith en Ellen tijdens hun feest vertrokken en in Nueva Vida, een klein Spaans dorpje, opnieuw wilde beginnen. Judith gaf zichzelf 3 maanden om na te denken wat ze met haar huwelijk met Paul aan moest. In die drie maanden is er een hoop veranderd, ze is druk met de moestuin van Carlos, heeft haar schilderen weer opgepakt en heeft haar designerkleding verruild voor hippiejurken. Mentaal voelt ze zich stukken beter, maar lichamelijk gaat het steeds slechter. Wanneer ze na drie maanden eindelijk Paul belt, komt hij ook met slecht nieuws. Ellen probeert ondertussen nog altijd contact te krijgen met Nick, maar hij lijkt haar compleet te willen negeren. Linda gaat op in haar schilderen en dan ontmoet ze Luca, waarmee een mooie band ontstaat. Wordt ze verliefd op hem?

 

Mijn ervaring:

De delen sluiten echt enorm goed op elkaar aan, want voor je het weet waan je je weer helemaal in de Spaanse sferen en in het dorp Nueva Vida bij Linda, Ellen en Judith.

Ditmaal ligt de nadruk van het verhaal op Judith en haar man Paul. Tijdens het verhaal wissel je per hoofdstuk van vertelperspectief van Judith en Paul. Hierdoor krijg je als lezer een enorm goed beeld welke gedachtes, emoties en verhaal er in de twee verschillende hoofdkarakters om gaat. De twee karakters verschillen enorm van elkaar. Paul is iemand die geld en status enorm belangrijk vindt. Ook al weet Anna Thomas het karakter enorm goed weg te zetten, het gevoel kreeg ik niet echt met Paul. Judith daarin tegen was voorheen net zo als Paul, maar weet niet goed wat ze nu wil, al voelt ze zich zonder twijfel enorm gelukkig en op haar plek in Nueva Vida.


De verhaallijn is weer anders als voorgaande delen, maar sluit enorm goed op de voorgaande delen aan. De hechte vriendschap tussen Ellen, Linda en Judith is erg mooi en goed weergegeven. Ook ditmaal neemt het verhaal veel leuke wendingen waardoor het verhaal van het begin tot het einde weer een heerlijk verhaal is, waar je echt in op gaat. Het plot had ik niet verwacht en ik had stiekem toch op een andere afloop gehoopt.


Na het lezen van deel 3 verveelt de serie nog altijd niet. Ik ben erg benieuwd wat deel 4 van deze serie gaat brengen. Deze feelgood serie een absoluut een leuke aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page