top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Ik kende dit boek van Vanessa Gerrits nog niet en mijn luisterboeken app, gaf dit boek aan me als tip. Goede reden om hiervan te gaan genieten.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047205951 | 12 februari 2021 Speelduur: 05:01:00 minuten | Voorlezer: Sandra Jonkman | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Ik kwam met dit luisterboek in aanraking door de tip van mijn luisterboeken app. De titel klonk zo veelbelovend én het zou een heerlijke en leuke feelgood zijn dat de keuze om dit boek te gaan beluisteren snel gemaakt was. De cover van het luisterboek straalt een feelgood gevoel uit. Het is mijn eerste kennismaking, volgens mij, met Vanessa Gerrits dus ik ben erg benieuwd. Daarbij heb ik al wat boeken gelezen van Vanessa Gerrits, dus ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het derde deel van de North Ness Inn serie. Ditmaal staat donut bakker Shaena in de spotlights. Shaena O’Daleigh werkt in een bakkerij, maar kan daarin haar liefde en passie niet kwijt. Het liefste zou ze de hele dag donuts maken, maar daar wil de eigenaresse van de ouderwetse lunchroom zich niet aan wagen. Shaena O’Daleigh droomt de hele dag van de meest uiteenlopende donut creaties. Wanneer ze de kans krijgt om een eigen donut winkel te openen, zet ze ook alles op alles om deze droom te realiseren. Door de drukte heeft ze voor de liefde geen tijd. Gelukkig heeft ze haar pleziertjes met Owen, totdat ze Amerikaan Brent tegen het lijf loopt. Deze arrogante backpacker haalt en bloed onder haar nagels vandaag, maar brengt ook nog iets anders in haar teweeg.

 

Mijn ervaring:

Bij het maken van deze recensie kwam ik pas tot de ontdekking dat dit het derde deel van een serie is. Maar het verhaal is dus ook prima en zonder moeite te beluisteren als je de twee voorgaande delen niet gehoord of gelezen hebt.


Sandra Jonkman heeft een prettige spreekstem en spreektempo, wat goed aansluit op de vlotte, luchtige en bruisende schrijfstijl van Vanessa Gerrits. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Shaena O'Daleigh waarbij Vanessa Gerrits ook al haar opwellingen van gedachten meeneemt, waardoor het een heel natuurlijk en levendig verhaal wordt. Het personage is een jonge en vlotte vrouw die erg impulsief kan zijn. Ook de andere personages zijn goed en verschillend neergezet.


De verhaallijn is op en top feelgood. We volgen Shaena O'Daleigh die haar droom van een eigen donutwinkel gaat realiseren gecombineerd met een heerlijk liefdesdrama van ups en downs dat niet zonder de nodige hilariteit gaat. Door de wendingen weet het verhaal je van het begin tot het einde te vermaken. Het plot was verrassend en gaf een mooie swing aan deze feelgood.


Droom, durf, donut is een heerlijke feelgood die de nodige drama en hilariteit kent. Het is een heerlijk luchtig geschreven verhaal met enorm leuke wendingen en veel humor. Het is goed als stand-alone te lezen. Het verhaal is me erg goed bevallen en ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere delen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page