top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dubbele boeking – Fiona Gothfield

Een nieuwe kerstnovelle, daar ben ik in deze tijd van het jaar altijd voor in. Ik kreeg van uitgeverij Hamley Books de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Ebook | 23 november 2022 | 88 pagina's | 9789464661590 | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Ik heb tot op heden geen verhalen van Fiona Gothfield gelezen, dus ik heb geen idee wat ik moet en kan verwachten. Wel ben ik dol op feelgood en heerlijke kerstverhalen, zeker in deze tijd van het jaar. Door de prachtige en veelbelovende cover, die door de vrolijke kerstillustratie absoluut naar mij roepen dat ik dit boek MOET lezen, heb ik er dan ook enorm veel zin in.

 

Het verhaal:

Samantha Dierckx heeft het druk met haar werk en opleiding tot dokter, waardoor ze amper tijd voor zichzelf neemt. Samuel Dieriks heeft het druk met zijn eigen zaak en heeft het goed voor elkaar, toch heeft hij het gevoel dat hij tot inzicht moet komen. Ze staan ineens oog in oog met elkaar als Samantha de sleutel omdraait van haar gehuurde chalet in Zweden. Er is iets mis gegaan met de boeking. Ze lijken in de eerste instantie elkaar niet te kunnen uitstaan en de rustgevende vakantie lijkt een grote flop te worden. Kunnen ze elkaars ogen openen en toch nog iets goeds van die dubbele boeking maken? Of wordt het echt een vakantie vol afschuw?

 

Mijn ervaring:

Fiona Gothfield heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl, absoluut wat je van een feelgood mag verwachten. Hierdoor zat ik enorm makkelijk in het verhaal. Het verhaal wisselt per hoofdstuk tussen de twee hoofdpersonages Samantha en Samuel. Hierdoor krijg je van beide personages een enorm goed beeld wat er in hen omgaat. Dit heeft Fiona enorm goed weten te doen.


De verhaallijn verloopt heerlijk vlot en soepel, en zit vol leuke wendingen, waardoor de novelle je geen moment teleur stelt. Het is echt een verhaallijn om van te smullen. Ook al was het plot wat voorspelbaar, het maakte het wel echt tot een heerlijke op en top kerst feelgood. De epiloog aan het einde zorgde er helemaal voor dat je de novelle met een zucht van voldoening dichtslaat.


Deze kerstnovelle is absoluut voor iedere feelgood liefhebber een heerlijke aanrader. Het verhaal weet je helemaal in de kerststemming te krijgen en daarnaast is het ook echt een verhaal om van te genieten, te lachen en bij weg te zwijmelen. Ik zeg, lezen!!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page