top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Duinroos - Cottage aan zee 1 – Hilde Veeren

Dit boek is zo uitnodigend dat ik dolblij ben dat ik van Xander Uitgevers de kans krijg het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401619639 | 20 juni 2023 | 315 pagina's | Xander uitgevers | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Alleen al de uitnodigende cover maakt me enorm nieuwsgierig naar de feelgood van deze voor mij nog onbekende schrijfster. Ik vind de illustratie van het dorpje aan de kust enorm uitnodigend en de zachtere kleuren van de illustratie vind ik ook erg mooi en sprekend. Hierdoor krijgt het ook iets warms en liefs. Daarbij weet de ondertitel "Molly vlucht na een break-up naar Somerset waar ze meer vindt dan ze ooit had gedacht", direct mijn nieuwsgierigheid op te wekken. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Molly heeft een moeilijke tijd. Haar relatie eindigt en dan verliest ze ook nog eens haar baan als reisjournalist, terwijl ze verwacht had promotie te maken. Ze is compleet uit het lood geslagen. Haar tante doet het aanbod om tijdelijk in haar cottage aan zee, in Somerset, te verblijven. Molly ziet het als een tijdelijke oplossing om even tot rust te komen. Maar daar vindt ze al snel haar plekje. Ze ontmoet de aantrekkelijke Atlas, een man waarvan ze nooit had gedacht dat die op haar zou vallen. Ook doet ze een unieke vondst op een rommelmarkt. Toch is ook in Somerset niets wat het lijkt... zou Molly haar geluk weer vinden?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint op het moment dat Molly's leven nog helemaal op rolletjes lijkt te lopen. Deze heerlijke fashiondiva geniet van haar reizen die ze mag maken en van haar relatie met Lucas. Maar al snel stort haar prachtige wereldje compleet in. Door dit begin word je echt meegezogen in het verhaal.


Hilde Veeren heeft een hele levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en ook aan humor heeft ze geen gebrek. Haar gevoel voor humor spreekt me enorm aan en ik zit meerdere malen hardop om de gebeurtenissen te lachen. Daarbij weet ze met haar levendige beschrijvingen en haar krachtige en sterke dialogen het verhaal helemaal tot leven te roepen. Ik waan me echt samen met Molly in Somerset, waarbij ik geniet van alles wat ze ziet en meemaakt en met name de knappe Atlas. Daarbij zijn de verschillende personages enorm leuk neergezet en Molly, het hoofdpersonage, is goed uitgediept.


De leuke, originele en heerlijke verhaallijn is er eentje waar je van begin tot einde van geniet. Ik zat zelf zo in het verhaal, dat ik het boek in één avond heb uitgelezen. Ik kon het gewoon niet meer wegleggen. Zo heerlijk verslavend is dit boek en het verhaal. De gebeurtenissen en wendingen houden je nieuwsgierig en in zijn greep en je wilt niets liever weten dan hoe het uiteindelijk gaat eindigen. Het verhaal eindigt zoals een feelgood hoort te eindigen... je slaat dit boek ongetwijfeld met een lach op je gezicht en een zucht dicht. Maar geloof me, na het lezen van het boek, snak je hoogst waarschijnlijk net als mij naar deel twee.


Duinroos is een heerlijke, originele en enorm leuke feelgood. Het is echt enorm levendig geschreven waardoor je je helemaal in Somerset waant met Molly. Bij het lezen van dit boek zal je ongetwijfeld genieten, smullen en lachen. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en een hoop humor. Helaas is het eerste deel voor je het weet uit. Ik sta in ieder geval nu al te springen voor deel twee. Voor iedere feelgood liefhebber een mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page