top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Duistere dromen – Natascha van Limpt

Via De Boekenvos kreeg ik de kans deze nieuwefantasy novelle te lezen en te recenseren.

Nederlands | E-book | 2023 | 81 pagina's | Adobe ePub De Boekenvos | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Alleen al deze sprekende en magische cover trekt direct mijn aandacht. Op een donkere nachtelijke achtergrond is een scepter te zien met een gloeiende bal waar omheen magie sprankelt. De titel is in stijl met het beeld en springt er ook echt uit. Inmiddels heb ik met veel plezier al meerdere boeken van Natscha van Limpt gelezen, waardoor ik hoge verwachtingen heb.

 

Het verhaal:

Harper wordt inmiddels al een jaar lang geteisterd door levensechte nachtmerries. Ze is inmiddels ten einde raad. Niets lijkt te helpen. In de supermarkt ziet ze een advertentie waar hulp geboden wordt aan slapelozen. Ze besluit deze persoon te benaderen voor hulp. De slaaptherapeut heeft een rigoureuze manier van aanpakken. Ze moet namelijk met haar trauma aan de slag. Hiervoor moet Harper afreizen naar de plek waar haar ouders tien jaar geleden op mysterieuze wijze om het leven kwamen. Hierdoor gaat er voor Harper een nieuwe wereld open, het is alleen wel een hele duistere wereld.

 

Mijn ervaring:

Natascha heeft een enorm vlotte, levendige en beschrijvende schrijfstijl. Hierdoor zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn, wat bij een novelle erg fijn is en ze weet de gebeurtenissen, omgeving en situatie zo te beschrijven waardoor je er gedurende het verhaal een goed beeld van hebt. Het verhaal is vanuit twee verschillende perspectieven geschreven, Harper en Mathyon. Waarbij Harper het meest aan bod komt. De personages zijn op unieke en sterke wijze neergezet. Dit geldt niet alleen voor de twee hoofdpersonages maar ook voor Boris en Zanna. De verhaallijn heeft een goede en sterke opbouw. In het begin weet Natscha van Limpt een goede basis te leggen waardoor je een goed beeld krijgt van de problemen van Harper en dat ze zoekt naar een oplossing. Stapje voor stapje krijgt het verhaal een meer fantasygehalte, maar dit gebeurt op geleidelijke en natuurlijke wijze, waardoor ik er als lezer gemakkelijk in mee ging. In de andere wereld, weet Natascha van Limpt de situatie en gebeurtenissen op prachtige en levendige wijze te beschrijven, waardoor ik het voor me zie. Wel vond ik persoonlijk dat het gedeelte van de scepter aan het einde wat snel ging in verhouding met de rest van het verhaal. Wat mij betreft had dit iets meer diepgang en verhaal mogen krijgen. Wel is het een prachtig, mooi en sterk verhaal dat goed afsluit. Duistere dromen is een originele, spannende en mooie novelle. Natascha van Limpt heeft een vlotte, levendig en beschrijvende schrijfstijl waardoor het verhaal heerlijk leest, het mooi tot leven komt en ook het fantasy gedeelte zo wordt beschreven waardoor je het helemaal voor je ziet. Ik heb genoten van deze heerlijk fantasy novelle!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page