top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Duisternis – Eva Linden

Na het zien van deze prachtige cover wilde ik hoe dan ook dit boek lezen. Gelukkig kreeg ik bij Uitgeverij Hamley Books de kans om mee te doen met de blogtour.

Nederlands | Hardcover | 9789464510102 | Druk: 1 | maart 2022 | 320 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

In de eerste instantie werd ik alleen al aangetrokken door de prachtige en veelbelovende cover, waar ze bij Hamley Books echt sterk in zijn geworden. De magie spat van het duistere boek af dat een spannende en nieuwsgierig gevoel bij me oproept. Ook het binnenwerk met de landkaart is prachtig gedaan. Ook de zwemmende draak in de zee op de landkaart is een enorm leuk detail. De beschrijvende tekst beloofd een spannend boek, het populaire Dungeons & Dragons zegt me vrij weinig buiten wat ik soms bij 'The Big Bang Theory' (mijn favoriete tv-serie) langs zag komen.

 

Het verhaal:

De kracht van de Duisternis neemt toe en breidt zich steeds verder uit over het keizerrijk Astonia. Er zijn plaatsen waar de bomen sterven en rivieren droog komen te staan. Hele soorten slaan op de vlucht of worden op gruwelijke wijze afgeslacht. Daarnaast is er ook nog de dreiging van de Cultisten die zwarte magie bedrijven en duistere plannen hebben. Een eeuwenoude voorspelling brengt zeven onbekenden samen om zich te herenigen en samen te strijden tegen de Duisternis. Kunnen ze samen de Duisternis stoppen?


'Duisternis' is het eerste boek van een reeks die losjes gebaseerd is op het populaire rollenspel 'Dungeons & Dragons'.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een enorm sterk proloog, dat een enorme nieuwsgierigheid bij me opwekt waardoor ik geboeid in het boek verdwijn. Het boek bruist van de fantasy en een magische wereld die Eva Linden enorm mooi weet te beschrijven.


De hoofdstukken wisselen van vertelperspectief van de zeven zonderlingen. Hierdoor krijg je van alle 7 ook een persoonlijke kijk en blik op de situatie. De karakters van de zeven zonderlingen heeft Eva Linden goed en uniek neer weten te zetten, het zijn zeven enorm verschillende persoonlijkheden met een hele eigen kijk en visie. Ze weet enorm goed het gevoel van vriendschap en verbondenheid tussen de verschillende karakters neer te zetten. Wel had ik graag iets meer willen weten over hoe dat de zeven zonderlingen eruit zien. Misschien mis ik daarin iets van kennis van 'Dungeons & Dragons'.


De verhaallijn is enorm spannend en Eva weet enorm veel gebeurtenissen en wendingen aan het verhaal te geven. Ik kan echt genieten van de magische gebeurtenissen en de levendige fantasie die Eva neer heeft weten te zetten in het verhaal. De spanning is in ieder geval niet te stoppen en bij het plot weet ze het nog even extra spannend en onverwachts te maken. Ik vond de gebeurtenissen dan ook schokkend. Dat had ik zeker niet verwacht. Het einde is een mooie afronding van het eerste deel, maar ik snak ook gelijk naar meer.


Om tot een conclusie te komen, dit jeugdboek, is enorm spannend! Het zit vol magie, actie en magische wezens. Ik zou het wat eerder schalen onder YA dan echt jeugd, maar voor iedereen die een spannend en magisch boek (of nog beter serie) kan waarderen, dan is dit eerste deel een absolute aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,513 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page