top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Duivelsnacht 2 - Schuilplaats – Penelope Douglas

Na Corrupt, tijd voor het tweede deel. April Books, super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789464821024 | 26 januari 2024 | 500 pagina's Uitgeverij April Books | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Na het lezen van Corrupt, wilde ik zonder twijfel ook het tweede deel van deze bijzondere, intrigerende en spannende serie. Van Uitgeverij April Books ontving ik een recensie-exemplaar van het tweede deel, Schuilplaats. De covers van de delen sluiten prachtig op elkaar aan. Ditmaal staat een basketbal als hoofdelement op de cover centraal. Ik heb na deel één hoge verwachtingen van dit nieuwe deel.

 

Het verhaal:

Hotel The Pop ligt in de diepste krochten van de grote stad. Het gebouw is donker en verlaten en wordt omhuld in mysterie. Het hotel schijnt een twaalfde verdieping te hebben. Daar zou een gast zich bevinden die nooit in- of uitcheckt. Kai is net uit de gevangenis, en moet er aan wennen om zijn normale leven weer op te pakken. Wanneer hij Banks tegen het lijf loopt, haalt dat herinneringen in hem naar boven, waar hij liever niet aan terugdenkt. Ook denkt hij dat zij antwoorden heeft op zijn vragen. Vragen waarop hij antwoorden nodig heeft om zijn leven weer op te pakken. Banks heeft alleen veel meer dan enkel antwoorden. Ze weet ook de weg naar zijn hart.

 

Mijn ervaring:

Penelope Douglas weet haar vlotte en levendige schrijfstijl ook in dit deel weer goed in te zetten. Ze weet het verhaal weer met veel sfeer, gevoel en de nodige spanning te brengen. Haar verhaal bestaat uit intrigerende en originele personages die voor een bijzonder en goed verhaal zorgen.


In het vorige deel lazen we het verhaal vanuit Michael en Rika (Erika), ditmaal volgen we het verhaal van Kai en Banks. Kai zagen we in deel één al veelvuldig aan de zijlijn en ik ben erg blij dat we in dit deel het verhaal vanuit zijn perspectief lezen. Het verhaal wisselt van perspectief tussen Kai en Banks. Ook deze twee personages zijn uniek, totaal verschillend en hebben finesse en diepgang. Doordat beide personages worstelen met problemen maakt dat het verhaal des te intrigerender.


Het verhaal is een vervolg van Corrupt, toch weet Penelope Douglas wat van deze gebeurtenissen te gebruiken en daarbij een hele nieuwe spannend, boeiend en fascinerend verhaal neer te zetten. Daarbij wisselt het verhaal ook nog keer op keer tussen het heden en het verleden, wat voor een extra verhaallijn en inhoud zorgt. Hierdoor weet Penelope Douglas een goede en spannende verhaallijn op te bouwen die je tot aan het einde in zijn greep houdt. Doordat de personages onheilspellend en uniek zijn, zorgt dat voor verrassende wendingen en gebeurtenissen. De machtsspelletjes, de zoektocht naar waarheid, het ego en een romance... dit alles is te vinden in dit spannende tweede deel.


Schuilplaats is een origineel, spannend en erg fascinerend tweede deel van de Duivelsnacht serie. Het is vlot, krachtig en levendig geschreven met veel sfeer, duisternis maar ook macht, lust en een goede romance. Het verhaal is geschreven vanuit twee unieke personages die met aandacht en gevoel zijn neergezet. Ik heb enorm genoten van deel twee en ik kijk nu al uit naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page