top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dunbridge Academy - Middernachtsfeest – Sarah Sprinz

Toen ik de aankondiging van dit boek zag, was ik gelijk overtuigd dat ik het wilde lezen!

Nederlands | Paperback | 9789022598351 |04 april 2023 | 416 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Maxton Hall College ontdekte ik het genre dark academia. Met de aankondiging van dit nieuwe boek met een uitnodigende cover was ik enthousiast en vastbesloten om ook deze te gaan ontdekken. Ik had het boek direct bij verschijning al besteld, maar ben er tot nu toe nog niet aan toegekomen. Hoogste tijd om de schrijfster Sarah Sprinz te gaan ontdekken.

De sepia cover met aan de onderzijde een oud en statig gebouw in combinatie met een gespannen tour met een lakzegel is een uitnodigend beeld, wat me nieuwsgierig maakt. De eerste recensies zijn erg enthousiast over het boek, dus ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Emma wil een tussenjaar doen op de Schotse kostschool Dunbridge Academy. Dit is de school waarop ook haar beide ouders hebben gezeten. Eigenlijk komt ze daar maar vanwege één doel. Het antwoord vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden ineens spoorloos uit haar leven verdwenen is. Wanneer ze op het vliegveld tegen de knappe Henry op botst begint haar avontuur langzaam maar zeker een andere wending te krijgen. Zeker wanneer hij ook nog eens hulp nodig heeft met trainen om in het rugbyteam op school te komen, en laat hardlopen nu net Emma's grote hobby zijn. Bij een nachtelijke wandeling door de keldergangen naar de oude bibliotheek van Dunbridge Academy komt er meer informatie naar boven. Wat heeft dit met haar ouders te maken?

 

Mijn ervaring: De schrijfstijl van Sarah Sprinz is perfect voor een young adult / dark academia. Ze schrijft toegankelijk, levendig en erg vlot en krachtig. Hierdoor leest het boek als een speer en zit je, zonder dat je er erg in hebt, snel helemaal in het verhaal. Het verhaal begint met Emma die naar de Schotse kostschool Dunbridge Academy vertrekt. Aangezien dit voor Emma ook een nieuwe en onbekende situatie en omgeving is, wordt je als lezer op hele natuurlijke en realistische wijze meegenomen in het avontuur. Ook worden de personages op deze manier heel goed in het verhaal geïntroduceerd. Sarah Sprinz heeft de personages, en met name Emma en Henry, op prachtige wijze neergezet en uitgediept. Het is leuk dat de personages allemaal hun eigen karaktertrekjes en gebruiken hebben, waardoor het verhaal realistisch wordt. De verhaallijn is origineel, mooi en goed uitgediept. Het verhaal kent meerdere lagen en bevat heftige taboeonderwerpen, zoals dood, verlies, middelenmisbruik en verslaving. Hierdoor werd het ook echt een verhaal wat je raakt, zeker doordat ik de dood van een zeker persoon ook zelf heb meegemaakt. Wat ik sterk vind aan de verhaallijn is dat Sarah Sprinz de spanningsboog gedurende het verhaal goed opbouwt en je als lezer echt enorm nieuwsgierig wordt naar de reden. Daarnaast neemt de verhaallijn door andere gebeurtenissen ook verrassende wendingen, waardoor het een boek is dat je moeilijk weg legt. Ik heb het boek dan ook in één dag uitgelezen. Het plot liet op verrassende wijze de puzzelstukjes samenkomen. Dunbridge Academy - Middernachtsfeest is een origineel, sterk en mooi verhaal dat veel meer diepgang bevat dan ik verwacht had. Het verhaal wist me ook echt te raken. Daarbij leest het verhaal echt enorm vlot en krachtig en is het verhaal erg levendig en realistisch geschreven. Ik heb van begin tot eind genoten, ik raad deze serie je dan ook met stip aan. En ik wacht vol spanning op deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page