top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dwaallicht – Jen Minkman

Ik heb inmiddels al meerdere boeken van Jen Minkman gelezen, en alles met enorm veel plezier. Deze graphic novel stond daarom zeker nog op mijn verlanglijstje om te lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789493265066 | Druk: 1 | april 2022 | 250 pagina's | Dutch Venture Publishing | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Ik heb met nu toe met enorm veel plezier de boeken van Jen Minkman gelezen. Deze graphic novel stond ook dan al enige tijd op mijn verlanglijstje. De enorm uitnodigende cover met de prachtige illustratie maken me dan ook gelijk erg nieuwsgierig naar de graphic novel. Ook de kleuren spreken me persoonlijk erg aan. De cover heeft echt een sprookjesachtige uitstraling, waardoor ik ook een sprookjesachtig verhaal verwacht.

 

Het verhaal:

Fenna logeert elke zomer bij haar oma in Tsjechië, waar ze diep in het bos Ester treft. Een geheimzinnig meisje dat helemaal niet van deze wereld lijkt te zijn. Ze raken bevriend en worden uiteindelijk verliefd.

Vijf jaar later keert Fenna terug naar het bos. Ze wordt overvallen aan herinneringen aan de mooie en zorgeloze tijd. Zal Ester er nog altijd zijn? Of zal ze haar vergeten zijn? Heeft deze liefde echt kans van slagen als ze zo in twee verschillende werelden leven?

 

Mijn ervaring:

Deze YA graphic novel is voor mij een nieuwe ontdekking. De schrijfstijl van Jen Minkman spreekt me persoonlijk erg aan. Ze weet altijd een sterke een fantasierijke verhaallijn neer te zetten, maar wat me in haar schrijfstijl vooral aanspreekt is de ruime diversiteit aan karakters die in haar verhalen de hoofdrol spelen. Ze laat in haar boeken duidelijk zien dat iedereen er mag zijn en dat we in een kleurrijke wereld leven. Ook in deze graphic novel is dat duidelijk weer te merken, door de twee vrouwelijke karakters die de hoofdrollen spelen.


De graphic novel is voorzien van illustraties van Bibi van Leeuwen. Ik was nog niet eerder bekend met haar illustraties en talent, maar ze weet op een prachtige manier details en gevoel in haar beelden te brengen. Ook haar gebruik van licht en donker maken zorgen ervoor dat haar illustraties tot leven komen, zelfs in deze zwart-wit illustraties.

Qua opmaak is geen een bladzijde in deze graphic novel hetzelfde, de illustraties variëren van groot tot klein en in verschillende formaten. Dit zorgt ervoor dat het verhaal een dynamisch geheel krijgt, zonder dat het te rommelig of onrustig wordt.


De verhaallijn is geweldig, het is absoluut een heerlijke LGBTQI young adult, met een vleugje fantasie en heerlijke romantiek. Ondanks dat dit een verhaal van weinig woorden is, weten de illustraties het verhaal maar ook het gevoel enorm goed weer te geven. De prachtige details maken dan ook de graphic novel helemaal af.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page