top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Easy Peasy Honden Opvoeding – Steve Mann

Ik heb een enorm grote liefde voor honden. Van Kosmos Uitgevers mocht ik het nieuwe boek van Steve Mann lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789043923811 | Druk: 1 | mei 2022 | 320 pagina's | Kosmos Uitgevers| Prijs €17,50


Voor het lezen:

Ik heb een enorm grote liefde voor honden. Van Kosmos Uitgevers mocht ik het nieuwe boek van Steve Mann lezen en recenseren. Dank je wel. Het boek heeft zonder twijfel een enorm uitnodigende cover. De vrolijke lieve hond met daar omheen in een vrolijk speels lettertype de titel, subtitel en de naam van de schrijver. Ook de kleuren zijn uitnodigend, maar niet schreeuwend. Daarnaast past het design van dit boek ook perfect bij zijn voorgaande boek Easy Peasy Puppy Opvoeding. Ik ben enorm benieuwd naar wat ik allemaal in dit boek ga leren.

 

Het verhaal:

Steve Mann deelt in Easy Peasy Honden Opvoeding zijn beproefde methode voor het opvoeden van een gelukkige hond! Dit boek staat vol vragen en tips over zowel het (her) opvoeden, trainen als het verzorgen van je hond. Met de nodige humor en met eenvoudige en wetenschappelijke technieken laat hij je stap voor stap zien hoe je aan de band met je hond kan werken. De vragen en tips zijn uiteenlopend van agressie tegen vreemden, bang voor vuurwerk of last van verlatingsangst. Steve Mann legt je uit hoe je te werk kan gaan om je hond te trainen.

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm leuk en toegankelijk boek is dit! Het boek is op een hele speelse, vlotte wijze geschreven. Steve Mann barst dan ook van de humor en speelsheid en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Het boek is enorm prettig vormgegeven, waardoor het ook echt een feest om te lezen is.


Het boek is opgedeeld in vier delen:

1) Belangrijke oefeningen om aan je hond te leren

2) Probleemgedrag en hoe je het kunt oplossen

3) Oefeningen voor een betere levenskwaliteit

4) Meer over honden en het trainen van honden


Per categorie komen er meerdere ingezonden vragen van hondeneigenaren aan bod die Steve Mann op een hele leuke en goede manier beantwoord. Hierbij biedt hij achtergrondinformatie en kennis, soms komt er ook een persoonlijk verhaal/ervaring aan bod en vertelt hij stap voor stap hoe je je hond en het gewenste gedrag kan trainen. Zijn trainingen zijn gericht op positieve bekrachtiging.


Daarnaast zijn de lezersvragen ook erg uiteenlopend, de vragen die hij in dit boek behandelt en voorziet van tips zijn de honden vragen die hij als hondentrainer het vaakste gesteld kreeg. De dingen die aan bod komen zijn ook echt zinvol zoals zorgen dat je zonder problemen zijn nagels kan knippen of oogdruppels in kan doen tot aan een hond leren omgaan met vuurwerk of harde geluiden. Hierdoor is het boek voor iedere hondeneigenaar wel geschikt, want ik denk dat er altijd meer te leren, trainen en te ontdekken valt als hondeneigenaar.


Easy Peasy Honden Opvoeding is absoluut een aanrader voor iedere hondenbezitter. Steve Mann heeft veel kennis, goede tips en het boek is enorm toegankelijk, vlot en met veel humor geschreven.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page