top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een contract vol liefde – Lindi Melse

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood.

Nederlands | E-book | 9798223267652 | 09 oktober 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99 (e-book) €17,95 (paperback)


Voor het lezen:

Deze heerlijke winters ogende en toch kleurrijke feelgood wist direct mijn aandacht te trekken. Toen ik de mogelijkheid kreeg om het boek te lezen en te recenseren, hoefde ik dan ook geen seconde te twijfelen. Op de illustratieve cover is een winterse woonwijk te zien waarbij een man en een vrouw buiten staan te zoenen voor een huis waarachter de ramen verschillende silhoutten van mensen te zien zijn. Ik ken de schrijfster Lindi Melse nog niet, dus ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Bibi probeert altijd voor iedereen klaar te staan en zegt steevast ja als haar iets gevraagd wordt. Hierdoor komt ze tussen de bejaarden te wonen en neemt ze genoegen met een baan als secretaresse bij een advocatenkantoor in plaats van haar droom te volgen. Dan ontmoet ze in het bejaardentehuis een knappe man, die haar hart sneller laat kloppen. Hierdoor is ze afgeleid en ziet ze op het werk een belangrijke mail over het hoofd. Dit heeft heftige gevolgen, want hierdoor worden ze het pand uitgezet. Bibi wil haar fout herstellen en voorkomen dat ze op straat worden gezet. Hiervoor moet ze alleen wel de hulp van anderen accepteren en op de voorgrond treden? Zal Bibi dit durven?

 

Mijn ervaring:

Met haar heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl weet Lindi Melse me direct haar prachtige verhaal in te trekken. Ik kan het verhaal direct om haar originaliteit enorm waarderen, want een jonge vrouw die tussen de bejaarden woont, echt geniaal. Met haar sterke en levendige dialogen weet Lindi Melse haar enorm originele en leuke verhaallijn echt tot leven te wekken. Het hoofdpersonage Bibi heeft ze op sterke en realistische wijze neergezet. Het is mooi hoe dat ze tijdens het verhaal evolueert en groeit. Ook de andere personages en met name Meneer van Zanten weet mijn hart te veroveren. Stuk voor stuk heeft Lindi Melse mooie en unieke mensen neer weten te zetten, alhoewel Valérie, ondanks wat je later over haar te weten komt, ze mijn nekharen overeind laat staan. Het verhaal heeft een leuke, originele en sterke verhaallijn die enorm leuke en veelzijdige wendingen en gebeurtenissen bevat. Naast de opbloeiende romance van Jasper en Bibi, speelt de uitzetting van het bedrijf uit het pand en de prachtige gebeurtenissen in en rondom het bejaardentehuis waar Bibi woont. Dit zorgt voor een erg leuk en verrassend verhaal, want die oudjes hebben meer noten op hun zang dan je had kunnen denken. De opbouw naar het plot is goed en tot aan het einde blijft het verhaal sterk en weet Lindi Melse je in spanning te houden. Met een heerlijk en op en top feelgood einde sluit het prachtige verhaal af. Een contract vol liefde is een heerlijke, originele en verrassende feelgood. Het speelt zich voor een groot gedeelte af in het bejaardentehuis waar de jonge Bibi is gaan wonen. Deze verrassende personages geven een uniek en origineel tintje aan de brede verhaallijn. Het is enorm goed en levendig geschreven en ik raad deze heerlijke feelgood dan ook echt aan om te gaan lezen en te gaan genieten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page