top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een dag in december – Josie Silver

Ik zag het boek zo vaak als tip langs komen op social media dat ik enorm nieuwsgierig werd. En in deze tijd van het jaar leek me het een perfect verhaal.

Nederlands | Luisterboek | 9789024586042 | april 2019 | Verteller: Chava Voor in 't Holt | Speelduur: 11:50:01 | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Beschrijving:

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

 

Voor het luisteren: Met het zien van de cover helemaal op en top kerst/winter gevoel en een romantische ontmoeting van een man en een vrouw. Verwacht ik een heerlijk zoetsappige roman helemaal in kerstsfeer.


Conclusie:

Chava heeft een prachtige voorleesstem en een prettig spreektempo, waardoor dat het verhaal erg aangenaam luistert.


Het is een heerlijk winterse roman. Al is het niet direct voor mijn gevoel echt een kerstverhaal, maar blijft de maand december wel een belangrijke maand in het verhaal spelen.

Het verhaal wisselt tussen 2 verschillende perspectieven, namelijk Jack en Lauries perspectief. Hierdoor weet je als lezer of luisteraar wat er in beide personages omgaat en zou je graag dingen willen veranderen en ze een schop in de goede richting geven.


De verhaallijn is wel redelijk voorspelbaar, maar heeft ook wel weer verrassende wendingen. De hoofdstukken zijn vrij kort en je springt door de dagen, maanden en jaren. Voor mij wist het boek niet constant mijn aandacht vast te houden en verloor ik even de focus. Wel ademt het verhaal een heerlijke vibe en zweef je lekker door het verhaal. Het verhaal is prettig geschreven.


Het is ook mooi om te zien hoe dat de verschillende personages door een periode van 10 jaar zich weten te ontwikkelen en te groeien. Hierdoor krijgen de personages wel meer diepgang en je bouwt er als lezer/luisteraar een goede band mee op.


Het verhaal heeft een heerlijke, maar wel te verwachten afsluiter. Het is een heerlijke roman die perfect voor deze tijd van het jaar is.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page