top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Ik kreeg als geluksvogel de kans om dit prachtige en limited edition boek al als vooruitlees-exemplaar te mogen leven en te recenseren. LS Amsterdam, super bedankt voor deze geweldige kans.

Nederlands | Paperback | 9789021044125 | 09 april 2024 | 352 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 23,99


Voor het lezen:

Alleen al door deze lenteachtige, stralende en vrolijke cover én daarbovenop nog eens de prachtige sprayed egdes van het bloemenpatroon wilde ik zonder twijfel deze nieuwe feelgood van Jill Mansell lezen. Sowieso ben ik al fan van haar heerlijke, mooie en ontroerende verhalen, maar als een boek er zo uit ziet, dan ben ik gelijk verkocht. Het vorige boek dat ik van Jill Mansell las was Het zonnetje in huis, dus hierdoor heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal: Het is dé bruiloft van het jaar en wordt voor velen een dag om nooit te vergeten. Lottie is te gast op deze bruiloft en ziet na vijftien jaar haar oude jeugdliefde weer terug. De man die haar de beste kus van haar leven gaf. Samen stonden ze voor een prachtig liefdesverhaal, waardoor iets schokkends de twee uit elkaar dreef. De vonk is direct terug, maar Lottie wil zichzelf beschermen, zeker nu Max buiten bereik is.

Ruby's man gaat het huwelijk inzegenen. Zij stond altijd voor hem klaar, maar ze doet een schokkende onthulling over hem dat ze vol ongeloof een impulsieve beslissing neemt. Na deze dag zal niets nog ooit hetzelfde zijn. Zal dé bruiloft van het jaar nog wel doorgaan?

 

Conclusie:

De heerlijke unieke, sfeervolle, vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl van Jill Mansell komt weer helemaal tot uiting in dit prachtige mooie, heerlijke en ontroerende verhaal. Voor je het in de gaten hebt ben je de wereld om je heen vergeten en waan je je in het leven van Lottie en Ruby.


De twee hoofdpersonages zijn erg leuk, verschillend en met veel gevoel en aandacht neergezet. Voor mij persoonlijk sprong Ruby er echt uit en het personage wist me gelijk helemaal te pakken. Hierdoor kon ik ook zonder moeite me in de personages en het meeslepende, mooie en ontroerende verhaal meegaan. Ook de andere personages in het verhaal zijn lekker divers en leuk neergezet.


Het verhaal begint op die ene cruciale dag van het huwelijk van Cameron en Freya. Net voordat de huwelijksplechtigheid van hen wordt voltrokken verandert het leven van zowel Lottie als van Ruby compleet. Beide vrouwen maken gedurende het verhaal een indrukwekkende, mooie en transformatie door. Het is zonder twijfel een feelgood, het verhaal kent ups en downs, drama en humor. Ofwel het is een verslavend leuk en goed verhaal waar je geen genoeg van kan krijgen. Ik heb dan ook van het begin tot het einde en van iedere letter genoten van het prachtige verhaal.


Een dag om nooit te vergeten is een origineel, leuk en erg pakkend verhaal. De schrijfstijl van Jill Mansell is weer uit duizenden te kennen; vlot, levendig, sfeervol, humor, drama en typisch Jill. We volgen het verhaal van twee verschillende vrouwen in hetzelfde plaatsje waarvan op één dag hun leven compleet veranderd en hun leven een compleet nieuwe wending krijgt. Absoluut een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page