top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een date met de dood – Julia Chapman

Alleen al door de titel van deze cosy crime werd mijn interesse gewekt. Ik ben enorm benieuwd.

Nederlands | E-book | 9789021035871| 23 februari 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtige cover en de uitnodigende titel is de interesse voor dit boek bij mij gewekt. De prachtige illustratie geeft een mengeling van spanning en romantiek. En ik moet zeggen dat die combinatie qua genre me ook erg aanspreekt. De typografie is prachtig op de illustratie afgestemd. Ik heb nog niet eerder een boek van Julia Chapman gelezen, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

In het rustige dorpje Yorkshire probeert Delilah Metcalfe haar datingbureau op te bouwen, wat haar niet meevalt. Samson O'Brien is ontslagen bij de politie en besluit terug te gaan naar zijn geboortedorp om daar zijn eigen bedrijf Dales Detective Agency op te zetten. De dorpsbewoners zijn wat minder blij met de terugkeer van Samson. De eerste zaak van Samson neemt een onverwachte wending, want wat een zelfmoord leek leidt nu naar de deur van het datingbureau van Delilah. De verdachte is een van de liefdezoekers. Ze besluiten samen te werken en het mysterie van de datende slachtoffers op te lossen. Helaas blijkt samenwerken nog niet zo makkelijk..

 

Mijn ervaring: Julia Chapman heeft een hele vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het boek heerlijk weg en zit je, zonder dat je het in de gaten hebt, al compleet in het verhaal. Het verhaal is geschreven vanuit Delilah Metcalfe en Samson O'Brien. Beide personages zijn enorm verschillend en uniek neergezet en Julia Chapman weet hiermee een bijzondere spanning en intensiteit in het verhaal te leggen.


De verhaallijn is ontzettend origineel, leuk en weet door de bizarre en leuke wendingen me constant te verrassen. Ook door de combinatie van spanning en romantiek in het verhaal geeft het verhaal een bijzondere en unieke sfeer. De opbouw naar het plot is geweldig en naar het plot toe weet Julia Chapman nog even de spanning flink op te bouwen. Het verhaal kent wel een afgerond einde, maar geeft ook openingen naar het tweede deel.


Een date met de dood is een verrassende, originele en enorm leuke cosy crime. Het verhaal leest ongelofelijk lekker weg en door de bizarre wendingen en gebeurtenissen weet het verhaal je constant te verrassen en te boeien. Ik heb genoten van het eerste deel en ik kijk enorm uit naar het tweede deel van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page