top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een despresso alsjeblieft – Marloes Berghege

Deel 1 van een nieuwe feelgood serie en een voor mij nu nog onbekende schrijfster. De cover is veelbelovend, dus ik kan niet wachten om het boek te gaan luisteren tijdens het wandelen.

Nederlands | Luisterboek | 9789024597482 | juli 2021 | Verteller: Lotte Horlings | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Ik ben nog niet bekend met de schrijfster Marloes Berghege, maar de cover van het luisterboek is uitnodigend en het is het eerste deel van een feelgood serie. Voor een heerlijke feelgood tijdens het wandelen daar ben ik altijd voor in, dus ik heb er zin in.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de feelgood serie De koffiesalon. We volgen Hanneken, een 30 jarige vrouw die haar leven aardig op de rit lijkt te hebben. Ze werkt als docent Engels en heeft een relatie met Job, woont samen met haar beste vriendin Josje en gaat iedere vrijdag naar yogales. Alleen Hanneke voelt zich absoluut niet gelukkig, ze piekert zich rot wat ze moet doen om zichzelf gelukkiger te voelen, maar durft geen stappen te ondernemen. Dan het leven voor haar de beslissing en lijkt het leven van Hanneke totaal op zijn kop te staan. Wat moet ze nu? Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon de uitkomst. Niet haar droombaan, maar zo heeft ze de tijd om na te denken wat ze wel wil.

 

Mijn ervaring:

Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Marloes Berghege en de vertelster Lotte Horlings. Lotte heeft een prettige vertelstem en spreektempo en weet het verhaal van Marloes die een hele vlotte, krachtige en frisse schrijfstijl heeft goed voor te lezen.

Zonder moeite zweefde ik door het verhaal en had ik snel een band met de hoofdpersoon Hanneke. Het karakter is goed uitgediept en goed beschreven en verwoord. Je weet precies wat Hanneke denkt, voelt en wat er in haar leven gebeurt, wanneer het allemaal mis lijkt te lopen in het leven van Hanneke wil je niets liever dan dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

De andere karakters zijn wat minder ver uitgediept, maar wel goed genoeg om er een goed en duidelijk beeld en inzicht in te krijgen.


De verhaallijn is enorm leuk en goed bedacht en het is echt een verhaal van nu. Het verhaal neemt heerlijk veel wendingen en er gebeurd veel waardoor je zonder moeite het verhaal niet kan stoppen. De dialogen zijn ook werkelijk fantastisch, ze zijn zo goed en realistisch, dat je het gewoon voor je ziet. De opbouw naar het plot is ook enorm goed gedaan. Je krijgt als lezer steeds meer vragen en je wordt zo nieuwsgierig dat tegen het einde geen stoppen meer mogelijk is.


Het is absoluut een verhaal met geweldige humor, het is absoluut een op en top feelgood. Een lach, een traan, alles komt aan bod in dit eerste deel van de koffiesalon. Het was nog beter als dat ik had verwacht en ik moet zeggen dat ik fan ben geworden van de schrijfstijl van Marloes Berghege. Ik kan dan ook niet wachten om aan deel 2 te beginnen.


Voor iedereen die van feelgood houdt, dit is een absolute aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,514 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page