top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een droom komt uit – Saskia Schouten

Van Uitgeverij Ellessy kreeg ik de kans deze feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464933802 | 01 april 2024 Uitgeverij Ellessy | Prijs €17,95


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik met heel veel plezier al meerdere feelgoods van Saskia Schouten gelezen. Hierdoor zijn mijn verwachtingen van deze nieuwe feelgood hoog gespannen. De covers sluiten prachtig op elkaar aan, maar zijn ook onderscheidend genoeg dat ze niet als eenheid te zien zijn. Op deze cover zien we een foto van een lachende jonge vrouw met een handtas in een pak die over haar schouder kijkt. Een vrolijk en uitnodigend beeld.

 

Het verhaal:

Livia en Margriet zijn twee vriendinnen die samen besluiten een weekendje op vakantie te gaan naar Praag. Hier genieten ze ontzettend van, zeker Margriet die verliefd wordt op de schilder Vilek. Hij vraagt haar mee op date, waarbij hij Margriet enorm in de watten te legt. Is hij echt de geweldige man die hij lijkt?

 

Mijn ervaring:

Dit is zonder twijfel weer een heerlijke, mooie en fijne feelgood. Droom weg van een heerlijk liefdesverhaal met enige spanning en de steden Praag en Roemenië. Het verhaal heeft me door Saskia's levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl snel te pakken.


Het verhaal is geschreven vanuit Livia en Margriet, twee beste vriendinnen die elkaar afwisselen en beide goed zijn neergezet en uitgewerkt. Het zijn wel twee redelijk doorsnee jonge vrouwen die nog wat zoekende zijn in hun weg in het leven en de liefde. Saskia Schouten weet dit zonder twijfel goed in kaart te brengen. Ook de andere personages zijn goed uitgewerkt en zelfs meneer Van Klaveren weet uiteindelijk mijn hart te stelen.


De verhaallijn is leuk neergezet en kent duidelijk weer de liefde van Saskia Schouten voor Praag en Roemenië. Deze heeft ze weer op ontzettend leuke en originele wijze in de verhaallijn weten te verwerken. Naast dat het echt een feelgood is met de nodige ups en downs, drama en leuke momenten, kent dit verhaal een deel dat best spannend is. Dit vond ik een sterke toevoeging aan het verhaal. Het verhaal zit boordevol wendingen en gebeurtenissen, waardoor het verhaal je in zijn greep had. Wel vond ik het bijzonder dat Margriet, ondanks de gebeurtenis die haar overkwam, daarna weer vol voor de liefde ging. Het gaf het verhaal zonder twijfel een mooie, leuke en erg leuke wending, maar voelde niet helemaal geloofwaardig. Tot slot sluit het verhaal op prachtige wijze af, zoals je van een feelgood kan en mag verwachten.


Een droom komt uit is een ontzettend leuke, mooie en heerlijke feelgood om weer heerlijk bij weg te dromen. Het is ontzettend levendig, vlot en luchtig geschreven en het verhaal kent een heerlijk liefdesverhaal, liefde voor Praag en Roemenië en een tikkeltje spanning. Ofwel een prachtige combinatie. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt zodat je echt met hen opgaat in het mooie verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page