top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een heuse heksenjacht – Olivia Hill

Inmiddels heb ik bijna alles gelezen wat Olivia Hill geschreven heeft. Met het verschijnen van haar nieuwe boek, was er natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat ik die ook gewoon moest lezen. Dutch Venture Publishing bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9798223042341 | 30 oktober 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs e-book €3,99


Voor het lezen:

Dit is inmiddels alweer het vijfde boek dat ik van Olivia Hill ga lezen. Ik heb hoge verwachtingen, omdat haar vorige boeken stuk voor stuk onwijs leuke en heerlijke verhalen waren. De cover is prachtig, enorm spooky en halloween. Ofwel het perfecte boek voor deze tijd van het jaar. Op de cover zien we een rode kat met een heksenmuts op een kerkhof bij nacht met daarom heen lichtgevende pompoenen, dwarrelende bladeren. Ik vind het een enorm sprekende en uitnodigende cover.

 

Het verhaal:

Maggie weet sinds kort dat ze een heks is. Na het overlijden van haar oma, heeft ze haar huis geërfd, waarin ze samen met haar nichtje Holly is gaan wonen. Op zolder vinden ze het Boek der Magie. Holly blijkt ook magische krachten te bezitten en samen proberen ze met een betovering uit het boek om meer voorspoed aan te trekken, in de hoop hun hoge energierekening te kunnen betalen. In het Canadese stadje Coutts is meer vreemds aan de hand. Kwaadwillende lui, proberen dingen de grens over te smokkelen. Sam Yellowhorse, de sheriff van Sweetgrass in de VS, onderzoekt deze smokkelzaak. Hij komt Maggie tegen en er springt een vonk over, alleen wat gebeurt er als Sam ontdekt dat Maggie magische krachten bezit?

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl die ik verwachtte van Olivia Hill, is in dit boek weer direct te herkennen. Ze heeft een heerlijke unieke, levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Wat ik vooral erg aan de schrijfstijl van Olivia Hill kan waarderen, is dat het ongelofelijk lekker en fijn leest. Hierdoor kan je compleet genieten van het verhaal en loop je niet vast op zinnen.


De verschillende personages in dit verhaal, en met name Maggie en Sam, zijn heerlijk uniek, authentiek en op eigen wijze neergezet. Hierdoor kan je en gemakkelijk de personages uit elkaar houden en hebben ze allemaal hun eigen karaktertrekjes wat t verhaal leuk en levendig maakt.


Zoals je bij Olivia Hill kan verwachten weet ze me weer te verrassen met een origineel, leuk en mooi verhaal dat onverwachte wendingen maakt. Dit zorgt ervoor dat haar verhaal je van het begin tot het einde weet te boeien en waarvan je geniet. In de verhaallijn zit ook op leuke wijze humor verwerkt, wat de verhaallijn heerlijk luchtig houdt. Ondanks dat het een kort verhaal was, gebeurde er veel, maar wel in de juiste dosering. Met een mooi en fijn einde sluit het verhaal af.


Een heuse heksenjacht is een enorm origineel en leuk verhaal. Het is een heerlijk, cosy Halloween verhaal om van te genieten. Het is heerlijk vlot, krachtig en levendig geschreven en het verhaal leest fijn weg. De enorm leuke, unieke en authentieke personages met duidelijke karaktertrekken geven het verhaal een levendige aanvulling. Ik heb genoten!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page