top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een kerst vol muziek – Sandra J. Paul

Een nieuwe kerstnovelle, dat is in deze tijd van het jaar een feest om te lezen. Ik kreeg de kans van Hamley Books om het boek te lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Ebook | 6 december 2022 | 52 pagina's | 9789464661583 | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €2,-


Voor het lezen:

Ik begin inmiddels al helemaal in de kerststemming te komen. Zeker door het lezen van heerlijke kerst novelles pak ik de vibe wel op. Ik was dan ook enorm enthousiast dat ik van Hamley Books de kans kreeg om deze novelle te lezen en recenseren. De schrijfstijl van Sandra J. Paul spreekt me enorm aan en ik ben dan ook erg nieuwsgierig wat ze deze keer weer uit haar pen heeft weten te toveren. De cover is in ieder geval uitnodigend door de vrolijke, romantische illustratie.

 

Het verhaal:

Sara leeft voor de muziek. Ze raakte als klein meisje geobsedeerd door de klanken van de cello, en sinds ze het instrument is begonnen te bespelen wil ze niets anders meer. Dan komt Sem in haar leven, waarmee ze de liefde voor muziek deelt. Ook hij speelt cello en samen repeteren ze voor een kerstconcert. Hij is enorm belangrijk voor haar en ze gelooft in een toekomst met hem, totdat het helemaal fout loopt. Sara pikt haar leven weer op, maar het vooral blijft haar haar hele leven achtervolgen. Twintig jaar later hoort ze terwijl ze met haar hond wandelt de klanken van een cello uit een huis komen. Dit geluid brengt het verleden weer omhoog. Hierdoor wil Sara voor eens en voor altijd het gebeuren eens af te sluiten en achter zich te kunnen laten. Zal dit haar lukken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een voorval waardoor Sara met haar herinneringen terug in het verleden wordt geworpen, hierdoor word je als lezer zijn gelijk nieuwsgierig en voel je gelijk empathie voor Sara, want wat er ook gebeurd is, de gebeurtenis heeft een enorme afdruk op het leven van Sara gemaakt. De verhaallijn switcht tussen het nu en het verleden, waardoor je als lezer langzaam de puzzelstukjes van de gebeurtenissen bij elkaar optelt en erachter komt wat er allemaal in het leven van Sara gebeurt is. Hierdoor blijft de verhaallijn erg boeiend en blijf je als lezer een nieuwsgierigheid behouden. Daarnaast is de schrijfstijl van Sandra J. Paul heeft vlot, krachtig en vol emotie. De krachtige dialogen maken het echt tot een levendig verhaal.

Het plot was ook niet direct het plot was ik zelf verwacht had, dus dit maakte het verhaal wel echt tot een feest om te lezen.


Deze heerlijke ontroerende en muzikale kerstnovelle heeft me weten te verrassen. Het verhaal leest heerlijk vlot en krachtig weg en de dialogen maken het echt tot een levendig verhaal, toch is het een ander verhaal dan dat de meeste kerstnovelles hebben, wat me echt positief heeft weten te verrassen. Ik heb echt genoten van het verhaal, en voor wie van heerlijke feelgood kerst novelles houdt om helemaal in de kerststemming te komen, dan raad ik deze novelle zeker aan!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page