top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een kopje geluk – Marloes Berghege

Deel 3 en het laatste deel van deze geweldige serie.

Nederlands | Luisterboek | 9789024597505 | juli 2021 | Verteller: Lotte Horlings | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Deel 3 en daarmee helaas ook het laatste deel van deze geweldige feelgood-serie. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt van het karakter Hanneke en de gebeurtenissen ben gaan houden. Gelukkig heb ik nog 1 avontuur te beluisteren en ik kijk er dan ook enorm naar uit.

Ook ditmaal past de cover perfect bij voorgaande delen en ze zijn dan ook een lust voor het oog.

 

Het verhaal:

Hannekes leven is er nog niet hard op vooruit gegaan. Ze werkt nog altijd in koffiesalon Boon en sinds het ongeluk met Muis is de sfeer tussen Hanneke en Sil om te snijden. Daarnaast is Hanneke ook bang door Niels (de ex-vriend van Josje) te helpen haar beste vriendin misschien kwijt te raken. Het word echt tijd voor verandering. Neemt Hanneke dan nu eindelijk het heft in eigen hand?

 

Mijn ervaring:

Na deel 2 ging ik zonder enige moeite door met deel 3. Het is erg prettig dat alle 3 de luisterboeken door dezelfde persoon zijn ingesproken, waardoor je niet opnieuw hoeft te wennen aan een nieuwe en andere stem. Ook ditmaal weet Marloes Berghege op een hele vlotte, krachtige en frisse wijze een geweldig avontuur en verhaal van Hanneke neer te zetten. Naarmate de delen elkaar opvolgen groeit het hoofdkarakter enorm en zie je dat ze een steeds krachtigere vrouw wordt met meer zelfvertrouwen.


De verhalen borduren mooi op elkaar voort, zonder dat er verveling en herhaling intreed en dat heeft Marloes bijzonder goed gedaan. Ieder verhaal is weer op eigen wijze uniek. De band met Hanneke is inmiddels steeds sterker geworden, waardoor je als luisteraar niets liever wilt dan dat het verhaal van Hanneke eindelijk eens op zijn pootjes terecht gaat komen.

Ook aan de nodige humor is in dit verhaal weer geen gebrek, ik heb echt meerdere malen gelachen om de gebeurtenissen.


Het is absoluut een heerlijke feelgood met de nodige emoties, ups en downs en daarnaast zeker met het einde van deze geweldige serie een fantastisch mooi einde waarmee de serie echt tot een geweldig einde komt.


Voor iedereen die van feelgood houdt, dan raad ik je deze serie zeker aan. Begin wel echt bij deel 1, maar deze serie is het luisteren of lezen meer dan waard.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page