top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een lege plek – Sophie Wester

Deze thriller klonk zo veelbelovend dat ik het gewoon moest lezen!

Nederlands | E-book | 9789461097088 | 02 februari 2023 | Adobe ePub De Crime Company | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Ik zag zoveel lovende en enthousiaste recensies over deze thriller, dat hij ook ongelofelijk snel op mijn verlanglijstje verscheen. Daarnaast is de cover ook nog eens erg uitnodigend. Een foto van een bloem die uiteenspat. De typografie van de titel en schrijfster zijn hier prachtig op afgestemd. Ik heb nog niet eerder een verhaal van Sophie Wester gelezen, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Birgit leeft een gestructureerd en succesvol leven. Ze heeft met een partner een succesvolle fertiliteitskliniek. Ze leeft voor haar werk, daardoor staat haar privéleven op een laag pitje. Dit lukt perfect tot haar ex Sander opduikt. Hij vraagt haar hulp bij de kinderwens van hem en zijn vrouw Annabel. Birgit is zo overdonderd dat ze toestemt, maar al snel heeft ze spijt. Vervolgens krijgt ze te maken met heftige bedreigingen. Langzaam raakt Birgit de controle over haar leven kwijt. Wie zit hierachter? Wie is te vertrouwen? Wanhopig probeert Birgit de controle terug te krijgen, maar in haar angst maakt ze fouten...

 

Mijn ervaring:

Sophie Wester heeft een heerlijke vlotte, krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal enorm lekker weg en zit je, zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt, compleet in het verhaal. We volgen het verhaal van Birgit. Ik vind dat Sophie Wester, Birgit enorm goed heeft neergezet en ook heeft uitgediept. Ondanks dat ik in het begin niet mijn sympathie voor haar gesloten en harde houding kon opbrengen, komt daar in de loop van het verhaal enorm veel verandering in door wat ze meemaakt en wat je als lezer ook te weten komt over haar verleden. Ik merkte zelfs dat ik op een gegeven moment echt bewondering voelde, hoe deze vrouw toch een grote hoeveelheid kracht en doorzettingsvermogen bezat om de controle op haar leven te willen houden.


Het verhaal heeft een originele, bijzondere en spannende verhaallijn. Ik werd enorm makkelijk mee het verhaal ingezogen en het verhaal weet zo'n spanning op te bouwen en zoveel wendingen te nemen dat het boek moeilijk is weg te leggen. Daarnaast is het ook enorm sterk dat het verhaal bestaat uit de bedreigingen die Birgit ervaart, de familiesituatie van Birgit en dan de fertiliteit kwestie van Sander en Annabel die een grote invloed hebben op Birgit. Door deze verschillende gebeurtenissen en lijnen in het leven van Birgit blijft het verhaal echt super interessant en boeiend om te lezen. De opbouw naar het plot is echt enorm sterk en laat je echt op het puntje van je stoel zitten.


Een lege plek is een enorm originele, spannend en intrigerend verhaal. We volgen Birgit, die enorm goed is neergezet en uitgediept. Door de verschillende lijnen die stuk voor stuk boeiend en spannend zijn, is het verhaal enorm moeilijk weg te leggen. Het plot laat je dan ook zeker op het puntje van je stoel zitten. Dit boek is voor thriller-liefhebbers absoluut een dikke aanrader om te lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page